jättebullar med vallmofrö |
Vi bakade vår favoritkaka. Den är så otroligt enkel och god
att receptet bara måste delas ut.
bullar i långpanna |
Bullar i långpanna
Ingredienser
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
2 ägg
1 dl socker
½ tsk salt
12 dl mjöl
Fyllning
150 g
smör
2 msk vaniljsocker
3 dl
florsocker
100 g
Philadelphia ost
- Smält smöret och tillsätt mjölken - värm till 37°.
- Smula ner jästen i en bunke, lös med lite av degspadet och tillsätt sedan allt degspad.
- Tillsätt ett ägg (det andra sparas till pensling), strösocker och salt.
- Rör sist ner vetemjölet, 11-12 dl, rör degen smidig. OBS! - degen ska vara lös. Låt degen sedan jäsa i 30-40 minuter.
- Under tiden degen jäser gör du fyllningen.
- Rör ihop det rumsvarma smöret med vaniljsocker och florsocker - tillsätt sedan Philadelphia osten och rör fyllningen smidig.
- När degen jäst färdigt, tömmer du ut den i en smord långpanna och fördelar den jämnt över plåten.
- Med hjälp av en liten tesked gör man små grottor och lägger dit lite av fyllningen, Gör detta över hela bulldegen.
- Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Gräddas ca: 20 min i 200° Låt svalna och skär i rutor.
- När du serverar kakan kan du strö över lite florsocker. Alternativt strö över lite pärlsocker då du penslat bullarna med ägget. Det funkar också att pensla med mjölk. Kakan är så pass saftig att ägget egentligen är onödigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.