Om migBlixten och jag fridyker med Hven bakom oss
Den här bloggen är min helt privata feel-good-online-dagbok för mina hobbies. Jag skriver för mig själv och min familj, men om någon annan skulle finna nöje eller nytta i att läsa detta, så var så väldigt välkommen att ta del av innehållet.

Feelgood för mig är trädgård, familjendjur och handarbete, men en och annan filosofisk tanke och rolighet kan också smyga sig in. Växthuset måste förstås ha en egen plats här, för att vara med växthus är en livsstil i sig. Livets två faser, före och efter växthus, liksom. 2011 odlade sonen, CC, sina egna meloner och skördade faktiskt sin första, egenodlade vattenmelon. Det var då han på allvar fick blodad tand för odling, sju år gammal. Vuxna som gillar odling föds ur barn som får odla.

Allt vi odlar är ekologiskt. Vi tar själv frön från allt vi kan, återbrukar och bygger själv. Med andra ord lever vi billigt och försöker sätta så små fotavtryck som möjligt i miljön. Det är en konstart i dagens tillväxtsamhälle. Att kombinera det med heltidsarbete och skolbarn går faktiskt rätt bra, men någon TV eller tidning finns det inte tid med. Sådant lade vi på hyllan för många år sedan och ingen har saknat dem sedan dess.

När tid finns och odlingarna tillåter, det vill säga mest på vinterhalvåret, handarbetar jag. Stickningar och virkprojket finns alltid i minut och parti. Sedan är jag periodare på pileflätning, sömnad, broderi, nålbindning, brickbandsvävning och, om än motvilligt, även lite husrenovering. Sedan några år tillbaka har jag lärt mig att spinna. I och med detta är alla sorters ull-projekt högt prioriterade i detta hem. Men det finns fortfarande många sorters hantverk som jag aldrig provat på, och mitt mål är att de skall bli färre vart efter.

Förutom mig och CC (sonen) består familjen av min bättre hälft (S) och vår Golden Retriever, Blixten. Han är förstås världens allra bästa hund och givet vis CC:s bästa vän. Hela familjen fridyker på lediga stunder, därav den lite udda profilbilden.


Vill du nå mig? Mejla till ann-sofie [ätt] albrekta [punkt] se

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...