tisdag 6 mars 2012

Drontbo i min trädgård

före

drontbo?
efter
I helgen som gick gjorde jag något jag längtat efter i ett helt år.  När jag ändå var ute på min externa tomt och vårstädade passade jag på att samla fina pinnar som jag sedan byggde min rosenbåge ver. 2.0 av där hemma. Den gamla var aldrig tänkt att bli annat än ett provisorium, men som så många av den sorten fick den stå där i ett helt år innan jag fick gjort den riktiga. På grund av stormar fick provisoriet dessutom repareras minst tre gånger och ändå låg det halvvägs ner när jag äntligen fick tummarna ur. 

NU blev den precis som jag velat ha den hela tiden. Jag är så nöjd. Som syns liknar den början till ett fågelbo för dronter och till slut, när jag byggt färdigt, skall den vara ett fullskaligt "fågelbo" [för dronter]. Nästa etapp kommer att dröja någon månad, för jag måste gjuta några plintar till och det går inte förrän frosten är ur marken och luften.I helgen hann jag också med lite annat: en tur till ishallen för skridskoåkning, växthusfix och bortkrattning av skit från trädgården. Nu kan våren kliva in, tack! Inne i växthuset har krassen spirat. Det är helt otroligt!

7 kommentarer:

 1. Vilken skillnad det är i växtzonerna.
  Här är det lite vår men vi har vit snö som täcker det mesta än så länge. Härligt med en rosenbåge.
  Det som jag håller på med är mer likt att fläta med näver än att fläta med pil.Men jag tycker det är roligt med alla färger som man kan använda av olika emballage.Det viktiga är att det är stark och kraftig plast.
  Lena

  SvaraRadera
 2. Så fint! Och naturligt vackert. Blir spännande att se rosenbågen i grönska sen : )
  /Cika

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut. Här har vi vinter fortfarande med mycket snö.
  Längtar nog tills man får gräva. Enda trösten kanske är att vi inte har sniglar.
  Fint att ta vara på det som blev över. Spännande att se när det blommar.
  Ha de gott.
  Lilian

  SvaraRadera
 4. Gode billeder.
  Hvor ser det godt ud. Det bliver spændende at se til sommer.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina vårtecken du hade och i detta inlägget ser jag världens goaste lilla vovve. Vet du, vår Leia var så slö igår, hon bara låg så iväg till veterinären. Och gissa vad! Hon har halsfluss! Mycket har man hört men att hundar har halsfluss, jaja, hon är redan bättre. Men lite slö. Och man trodde det skulle vara skönt när dom är slöa, men icke, det är förfärligt trist!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Kjære Ann Sofie.
  Wow hvilken nydelig hage du har! Rosebuen ble så vakker! Blir spennende å følge med på i din hage når sommeren kommer:)) Hunden deres er bare verdens søteste hund :) Takk for din kommentar hos meg, det gjør meg så glad:) Ønsker deg en fin torsdag. Klem Ellen.

  SvaraRadera
 7. Så fint!
  minglar runt här på din blogg som jag nyss halkade in på för första gången! Har hittat många trevliga inlägg :)

  /Kitty

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...