tisdag 1 oktober 2013

Calle kanin flyger fritt...

 ...i ungefär halva vardagsrummet.
Det här är faktiskt väldigt roligt. Jag har fått angoraull av en supergullig tjej som är granne med en kollega. Sådär helt logiskt som livet alltid är (djup ironi här). 
Denna härliga kvinna sände Calles päls till mig så att jag kunde få prova att spinna kanin. Det är helt annorlunda än får, jag lovar. Calle blir statiskt elektrisk bara man tänker på torr luft; han är lätt som en fjäder och flaxar runt över allt bara en dörr öppnas och han är nästan omöjlig att göra ordentliga kardrullar av ... MEN... han blir till underbart vackert och sagolikt mjukt garn. Calle kan spinnas tunt som en sytråd och ändå är han mjuk ännu. Häftigt på riktigt.
Först tänkte jag att Calle skulle få bli en mössa, men sedan påminde mina vita fingrar (Raynauds syndrom) mig om att Calle förstås skall bli till pulsvärmare. Angora lär vara sådär ungefär sju gånger varmare än fårull, vilket innebär att Calle blir perfekt för mina dysfunktionella handleder.
Ibland blir ett plus ett tre, och Calle flyger vidare.
Tack, snälla Maria!
Callepälsen blev till 25 gram garn, 60 meter långt.

13 kommentarer:

 1. vad kul att få päls att testa
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Du får sticka en liten tröja till stackars Calle nu när han blivit av med sin päls inför vintern. Eller ett par öronvärmare åtminstone ;)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart garn, måste vara jättemjukt!

  SvaraRadera
 4. Men vilket fint och gott garn, färgen vit jag gillar vitt.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Tack alla för alla glada tillrop. Calle växer säkert ut en ny päls helt själv, så han klarar sig nog.
  Karin-Ida, garnet är verkligen mjukaste mjukt. Som vatten mellan fingrarna.

  SvaraRadera
 7. så fluffigt det ser ut, mjukt och gosigt, blir säkert sköna pulsvärmare. jag har aldrig spunnit angora, nu fick jag lust, men flyger det sååå mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämfört med fårull är det väldigt flygigt. Det är väl därför garnet blir så mjukt, antar jag. Trots allt kan man få största delen av den flygande ullen att stanna relativt lokalt med en frottehandduk i knät.

   Radera
 8. Hej Ann-Sofie ! Så fint ditt garn blev ! den andra ullen du fick är från köttfår också väldigt mjuk och gillar man inte att spinna den så går den ju bra att filta :) , jag vill inte ha något i gengäld jag har fått ullen gratis och det är betalning nog att få se och följa dina projekt här på bloggen :) dessutom har jag 4 säckar till ! :) Med vänlig hälsning Maria (kollegans granne) ;)

  SvaraRadera
 9. Oj vad härligt fluffigt det var, det gör mig verkligen sugen på att lära mig spinna någon gång!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...