måndag 28 oktober 2013

Årets grillkalas

....blev lite senare i år än vi brukar. Men med tanke på hur varm och fin hösten varit så gör det inget alls. Strövområdet Finnstorp vid Höör var årets mål för grillning, svamping och tårta i det fria.
picknick vid Finnstorpssjön

Det BLEV svamptur, grillning och tårta i det fria samt barn som fick "trilla i vattnet" som de ville. Mycket täljande för de yngsta och mycket prat för oss lite äldre.
tårtdekoratörer
Det var, som vanligt, mycket trevligt men efter sju timmar på tur var vi trötta.


jättesvamp x
Den här jättesvampen (stor som två handflator på en vuxen) var bara ett av många roliga fynd. Mycket sopp, men gammal, och många tickor fanns det. Jag tror och hoppas att en av dem är en lysticka. Den blev i alla fall röd-lila i basisk lösning. Nu har jag lagt en tuss vit lammull ner i svampsoppan och hoppas på det bästa (=lila färg).
trangakök och tekittel = det viktigaste på plats

1 kommentar:

  1. Förlåt att jag inte svarat på din fråga innan. Jag är lite lat och kollar min blogg på paddan och på den vill jag ogärna skriva.
    Så här är det: man ska ha en fäll av fåret som bara klipps en gång om året. Fällen ska vara tät och tjock och alla glipor syr man ihop med ulltråd. Jag tovar med ca 4 lager finull på baksidan och när jag tovat klart kastar jag in den i tvättmaskinen och kör ullprogrammet och centrifugerar på 400 varv så inte tvättmaskinen går sönder. Sen får man ju låta den torka plant och fixa till lockarna och eventuellt klippa kanterna. Jag tovar med Yes eller såpa. Det är ganska mycket jobb, men så kul att göra nått själv av fällen som annars kanske bara skulle kastas. Lycka till om du provar på, och du det gör inget om det inte blir så bra i början, man kan ju alltid använda dem till nått.

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...