tisdag 15 oktober 2013

Tunt otyg

Jag håller på med ett projekt i ett attans tunt garn. Det är en lace-historia som jag köpte i ett inspirerat ögonblick då jag tänkte på något helt annat. Nu skall det i alla fall bli ett plagg av det här, men en del svordomar och grymtningar kommer nog att bakas in i det här projektet. Grrrr! Trots allt gillar jag ju färgen väldigt mycket, vilket gör att det är synd att inte använda garnet.
 Som syns här är det tunt. Det är inte sytråd, men nära nog. Vet man dessutom att stickorna är storlek 3,5 får man en idé om garntjockleken eller i det här fallet garntunnleken. Jag gör nog inte om det här misstaget. Förutom att det är svårt att sticka med tog det mig en halv dag att nysta de 1400 metrarna till det ena nystanet jag har att arbeta med.
Och det värsta är att man måste koncentrera sig så mycket på maskorna att man inte kan göra något annat medan man stickar. 
Nu är det färdiggnällt. Nu skall det stickas (koncentrerat)!

9 kommentarer:

 1. Men så fint det blir!!! Älskar grönt.

  SvaraRadera
 2. Fint! Kämpa på!
  färgen är helt underbar, den gröna alltså!

  SvaraRadera
 3. ja men du, vilken läcker färg, bara det i sig själv gör ju varje maska till en glädje (men jag förstår dig, tunt garn... ja, suck) fint blir det :)

  SvaraRadera
 4. Men så snygg den kommer att bli.

  SvaraRadera
 5. Tur att det var du som gav dig på det då och inte jag. Jag hade gett upp innan jag börjat :D Lycka till!

  SvaraRadera
 6. -Äh, slut å gnäll', som vi säg' här uppåt lande'. ;) Jag stickar på stickor nr. 1,5 licks. En spedetröja som kommer att ta en hel mansålder att få färdig. Men din tröja kommer säkert att bli fortare klar.Ja' säg' ba' de'.Läckra färger du valt det så det ska bli spännande att få se resultatet. :) Troligen snabbare än du får se min.
  / HElla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjup (insugningsljud) - jag får slut' å' gnäll'!
   Den där tröjan du gör ser jag fram emot. Ett sånt projekt skulle jag aa-a-a--aldrig ge mig på.

   Radera
  2. Haha, naj jag undrar också vad jag gett mig in på. Men med rötter i den skånska myllan och en rejäl skopa med norrländskt j-a anamma så ska det väl bli klart någon gång, hoppas jag. :D

   Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...