söndag 23 juni 2013

Växthuset just nu

 Idag öser det ner ute, så det är växthusdag för mig. Där börjar djungelkänslan infinna sig. Snart är det den tiden då man bara kommer in med hjälp av machete. Tomaterna skjuter i höjden och allt utom citronträdet  (i vita krukan till höger) verkar stortrivas. tomaterna skall bindas upp om någon vecka, gurkorna växer på hemma gjorda pilestöd ca. 40 cm. över mark. Jag har läst i Lena Israelssons utmärkta bok att de gillar livet bättre på det viset. Som syns nedan sätter de redan frukt, så jag tror på detta.
växthuset just nu
Vad gäller den stackars citronen har jag självdiagnosticerat den till  magnesiumbrist och gett den näringspinnar. De skall inte innehålla några bekämpningsmedel, men jag är ändå lite tveksam till om jag vågar äta frukten när jag gett trädet konstgjord näring. Men varför får den brist på Mg? Vad skall man göra för att det inte skall ske? Kanske skall de också ha Terra Preta? Jag skall läsa på lite mer om detta, för jag vill ha citroner och de skall gå att äta!
gurka med frukt på tillväxt
På chilin 'Tabasco' finns det hundratals frukter i svart och rött. Vi lär inte få brist på chilisås i vinter....
'Tabasco'
 MEN - vad är det här? En tomat har gjort en monsterblomma. Jag har aldrig sett något liknande. Alla andra blommor ser helt okej ut, men den här liknar ju ingenting. Vad är det?
tomat med monsterblomma

1 kommentar:

  1. Så fint det ser ut i drivhuset ditt, og som det vokser og gror :)
    En slik monsterblomst på tomatplanten har jeg aldri sett, kanskje det kommer til å bli en ekstra stor tomat?

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...