torsdag 13 juni 2013

Min första pilefestival

Mamsen och jag var på pilefestival i början av månaden. Det var en väldigt trevlig upplevelse, inte bara för att vi susade iväg i MNA med god mat i bagaget, men också för att vi fick så mycket inspiration till egna, nya kreationer. 
korg i pilebark på gång
Att vi hade det bästa vädret man kunde önska sig bidrog givet vis till högt humör.
mycket pil..... till salu och prova-på
I Slagelse på Själland avhöll danska Pileforeningen sin årliga vårfestival med massvis med flätande, inspiration, workshops och möjligheter till vildsint shopping.
 Det fanns allt från workshops till konstverk i och med pil. Flätade träd, pilesnaps och fågelhus var populärt. Snapsen luktade inget vidare, men med tanke på det höga innehållet av acetylsalicylsyra så får man kanske inte någon baksmälla? Någon som vill testa? 
favoriter!!!
 Själv föll vi för att göra stjärnor i pilebark. Om man redan kan göra stjärnor är det inte så svårt, men prova i papper först. En how-to kommer nog under sommaren, men först måste jag skörda lite bark. Det är dags nu på försommaren.
  Svarta korgar av daggpil  (dug-pil på dansk) och korgar med trädskiva i mitten var kanske bland det som jag gillade bäst. De är inte målade - pilen kan bli så mörk om det växer rätt sorts jord.
 
 Och så flätar danska pileflätare med så mycket mer än 'bara pil'. Bast, garn, plast, cykelslangar, metalltråd, glas, ull, ...... det är visst bara att prova och se om det funkar.

1 kommentar:

  1. vad mycket häftigt man kan göra av pil
    förstår att ni trivdes
    ha det så bra
    maggan

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...