tisdag 11 juni 2013

Drottningkorgen

Dagens handarbete är min Drottningkorg, som jag gjorde i april hos Steen Madsen. Den ursprungliga modellen var platt i botten och gjordes år Brigitte BardotBardotkorgen görs av Steen, som ofta gör den med rund i botten. 
Ursprungligen var denna modell till för transport av fjäderfä. Höns tycks gilla att ligga i korgar med denna form. Numera är det nog mest andra föremål som transporteras i denna korg. Danmarks drottning är en av de få lyckliga ägarna till en äkta Madsen-drottningkorg. Den gjorde han åt henne till ett jubileum för några år sedan.
Som syns är korgen flätad i mestadels i grön pil, Salix daphnoides 'Bleu', Salix purpurea 'Carl Jensen' och Salix purpurea 'Leicestershire Dicks', men på några ställen har en brun pil smugit sig in. Sannolikt är den en Salix viminalis 'Orm' som tagit sig in. Det blev ganska snyggt, men det var faktiskt inte meningen. Orsaken är att det i halvdåligt ljus och med våt pil kan vara väldigt svårt att se skillnad på färgerna. 
Populärt kallas en rand av en felaktig färg för en 'rödvinsrand'. Man undrar ju varför?
Vad har man korgen till? Som cykelkorg är den helt enastående. Den sitter som klistrad på pakethållaren. Den är dessutom enormt hållbar - tio kilo potatis är inget problem.

10 kommentarer:

 1. Men en sån vacker korg och ett skickligt utförande av dig - sånt här imponerar på mig! Att den dessutom verkar vara så himla praktisk gör ju inte saken sämre.

  Kram

  SvaraRadera
 2. vad duktig du är
  jätte fin korg du gjort
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen! Jag är faktiskt rätt stolt över den.

   Radera
 3. Underbart vacker korg! Den har du gjort bra!

  SvaraRadera
 4. Imponerande! Både i utförande och funktion.

  SvaraRadera
 5. Superfin! En sådan skulle nog mina dunbollar vilja transporteras i, när de ska ut och in :)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fin. Jag missade nyligen en korgflätarkurs i min närhet. Det är något jag gärna skulle prova på!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...