Ute snöar det och inne äts det semlor eller temlor, beroende
på vem i familjen man frågar. Enligt receptet skall man baka 12-16 semlor på 50
g jäst. I detta hem, där långjäsning är vår vardag, är 50 gram jäst det samma
som att överdosera till max. Mitt tips för saftigare semlor (utan att hälla i
en massa extra fett) är att ta max 1/4 av rekommenderad jästmängd och sedan
låta degen jäsa lite längre. Jästiden blir vanligen 2-3 gånger längre men bullarna
blir å andra sidan minst 10 gånger godare.
Mmmmmmm-ums!
Mums, vad gott. Jag får inte med mig något längre, är det semmeltisdag idag alltså, då får jag baka imorgon, och med mindre jäst, tror dig på ordet :)
SvaraRaderaSå fine boller, det så kjempegodt ut :) Flott drivhus også!!
SvaraRaderaTakk for kommentar, jeg fant den. Beklager at det tok litt tid å få svart.
Det jeg har lært om plantefarging har jeg lært gjennom å lese på internet og gjennom eksperimentering. Etterhvert har jeg lært at best resultat får man med ved å bruke nok plantemateriale og nok beisemiddel (jeg bruker alun), så jeg er nok litt rausere med begge deler enn de fleste oppskrifter sier.
Jeg har to gamle blogger, der har jeg postet om den fargemetoden jeg bruker. Om du vil kan du se der :)
http://hagenpagranheim.blogspot.no/search/label/Plantefarging
http://fireairearthwater.blogspot.no/search/label/Plantefarging
Jeg gleder meg til våren og sommeren når man kan plukke plantefarger igjen :)