torsdag 14 februari 2013

Pumpasallad med chili

orange = pumpasallad
På en smärre fest vi hade förra helgen hade vi Mex-inspirerad buffét. En egenkomponerad pumpasallad fick otroligt god kritik, så här kommer receptet till alla som evt. är sugna på mera pumpa eller något nytt att göra med alla pumpor ni skördat i höstas.

Ingredienser
* Butternut-pumpa (eller annan hårdköttig vinterpumpa), 1,5 – 2 kg
* 3 stora, röda chilifrukter
* 6 dl socker
* 6 dl 3%-ig ättika

Grovriv pumpan och hacka chilifrukterna fint. Lägg allt i en värmetålig skål. Koka upp ättikan och lös sockret till en söt lag. Häll den varma lagen över den rivna pumpan. Ställ i kyl minst 24 timmar innan den skall ätas. Salladen är väldigt hållbar (minst en vecka) och kan med fördel göras i god tid innan den skall användas.
butternut-pumpa
Butternut växer mycket bra i Skåne, men hur det är i övriga landet vet jag inte. De kan lagras i rumstemperatur upp till ett år. Mina är hur fina som helst ännu. I detta inlägg ser man en annan typ som kan lagras väldigt länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...