orange = pumpasallad |
Ingredienser
* Butternut-pumpa (eller annan hårdköttig vinterpumpa), 1,5 – 2 kg
* 3 stora, röda chilifrukter
* 6 dl socker
* 6 dl 3%-ig ättika
Grovriv pumpan och hacka chilifrukterna fint. Lägg allt i en
värmetålig skål. Koka upp ättikan och lös sockret till en söt lag. Häll den
varma lagen över den rivna pumpan. Ställ i kyl minst 24 timmar innan den skall
ätas. Salladen är väldigt hållbar (minst en vecka) och kan med fördel göras i
god tid innan den skall användas.
butternut-pumpa |
Butternut växer mycket bra i Skåne, men hur det är i övriga landet vet jag inte. De kan lagras i rumstemperatur upp till ett år. Mina är hur fina som helst ännu. I detta inlägg ser man en annan typ som kan lagras väldigt länge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.