måndag 29 oktober 2012

Växthusstädning och vintersådd

årets sista tomatskörd
Ännu en ljuvlig helg med höstfärger och skönt väder fick vi. Växthuset fick jag fixat även om det nog blev lite för kallt för chiliplantorna innan de fick komma in i boningshuset. Det finns en överhängande risk att de inte klarar livhanken. Det blev ju fyra minus i lördags, så de ser ganska slokörade ut. Vi får se helt enkelt.
innan städning - vill inte avsluta säsongen!
Det var hur som helst underbart att vara ute och städa av det sista. Ännu en stor skål tomater blev det till, så vi klarar oss några veckor in i november på egen tomatproduktion. Chili, sötflockel och citrongräs fick flytta över till balkonglådor som skall få stå i köksfönstret tills det blir vår. Det blev ju väldigt tomt i växthuset när alla stora tomater tagits bort, men jag planterade ut en del vintersallad och så har jag påbörjat vintersådden.
Morötter, palsternackor, dill, persilja, lök och purjo har jag sått och satt ut för vintertillväxt. Det skall verkligen bli spännande att se hur det går.
efter städning - kalt
 De sista äpplena är också nere från träden. Endast Ingrid-Marie sitter kvar. Resten har Moder Natur skördat åt oss.

3 kommentarer:

 1. Ska bli kul att följa din vinter sådd av grönsaker
  jag har aldrig sått grönsaker på hösten
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Det är sånt man hade kunnat göra om man haft ett växthus - vintersådd, men nu kanske vi får följa din sådd istället!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Fina höstbilder ifrån växthuset! Spännande med vintersådd, blir intressant att se hur det går! Själv hann jag bara med morot och vitlök i landet. Hade tänkt prova så plasternacka också..men så blev det plötlist vinter : )
  /Cika

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...