onsdag 1 februari 2012

Trix o Trams del 2 - Trippeluppfostran

Igår var vi på hundkurs på kvällen – så trött jag var efter det. Min man var på ännu ett jätteviktigt kvällsmöte [han vet inte vad han missar]. Blixten, jag och sonen sov som små stockar hela natten efter denna Tramskurs. Det är faktiskt inte bara Trix och Trams vi lär oss/hunden. Blixten lär sig enormt mycket i det sociala livet med. Tänk dig 10 hundar med förare [husse/matte]i ett rum på 25 kvadratmeter. Tänk sedan att alla skall lära sig dansa/spela boll/ge vacker tass/ligga död/ect. på samma gång. Det kräver en del av både människor och djur. Har man sedan en aktiv nästan-åttaåring med sig som vill blanda sig i precis allt och helst få hunden så vild som möjligt så har man trippeluppfostran på schemat 1) hunden, 2) nästan-åttaåringen och 3) hunden+nästan-åttaåringen. My Oh My  jag var säker på att det skulle leda till nervsammanbrott, men faktum var att efter 30 minuter var Blixten både duktig och lydig i ganska långa tidsrum. Han låg ex. okopplad i denna röra och stannade på sin plats. DET var jag imponerad över. 

Av Trixen har vi nu kommit till nostarget [tränar mycket och ofta, det är svårt], tasstarget [gillar B], vacker tass [sitter som berget], spela boll [vi tränar på att inte bli överivriga och döda bollen], godis på nos och kasta in i munnen [godiset får ligga på nosen nu och sedan kastas det hårt in i väggen varvid sonen och jag garvar som besatta], fånga saker man kastar [är B jätteduktig på]. Snurra runt och dansa har Blixten förbud på eftersom han är en svansjägare. Det kan tydligen lätt bli svansstressare av sådana hundar. Gud förbjude en svansstressande 30-kilosretriever i mitt kök.

1 kommentar:

  1. Åh, vad jag längtar tillbaka till all valpträning och hundkurser när vår hund var yngre... Jättehärlig inlägg och roligt;)
    Kram!

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...