måndag 6 februari 2012

Minisemester

Lalandia - bästa landet i Danmark, näst Legoland.
Det är sonens klara övertygelse att det finns inga bättre ställen än dessa två. Förra helgen bjöds det [visst, det är väl så mycket sagt, köptes det, förstås] på en resa till Lolland och Lalandia.


Sonen fyller snart år och det var hans present från mor och far. Jag vill mena att det blev vällyckat. Nyfallen pudersnö, vindstilla och sol, massvis med roliga aktiviteter, avkoppling och god mat. Kan man begära mera?

Sonen [och vi] hann med rätt mycket mellan torsdag kväll och söndag lunch: Monkey Tonkey Land (inomhus lekplats), bad, bad, bad [med båda vattenrutschbanor och "vildbana"], snorkla, fridyka, simträna, kasta UV-frisbee, skridskor, inomhus minigolf, bowling, klättervägg och superstudsmattor.

Vildbanan är en öppen vattenrutschbana som går utomhus. I minus 15 grader är det ganska chockerande för kroppen att kastas ut i en utomhus virvelström. Och vattnet är förstås ganska svalt, även om det är uppvärmt. Jösses vad det tog på krafterna. Vi badade också utomhus. Skojig upplevelse med fruset hår och varm kropp. Sonen och jag rullade oss i snön men pappan ville inte så han utnämndes till dagens kyckling [pappa pyckling!].

På hemvägen tog vi tre småstopp, bl.a. hos en bagare i KØGE för att inhandla äkta danska wienerbröd. Mums – man blir välgödd på semester.

Väl hemma igen fick vi dock en liten kalldusch. Det var 13,1 grader inomhus. Vår halvtrasiga panna klarar inte av att värma upp huset på egen hand och när vi inte är hemma för att peta in pinnar i kakelugnen då..... brrrrr! Sonen avslutade därför minisemestern med "bio" inpackad i filtar och smuttande på varm choklad. Han verkade inte missnöjd. Nu har veden också tagit slut, så jag undrar i mitt stilla sinne om jag skall kunna köra inomhus stratifiering i år.

9 kommentarer:

 1. vilken underbar semester ni har haft men hemkomsten var lika hemsk som när jag kom hem från Egypten för ett år sedan och växellådan till pelletspannan hade gått sönder och elpatronen orkade inte värma upp det stora huset,men man får vara glad över att inget hade frusit sönder
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte något drömläge, men det går att åtgärda. Allt handlar bara om kosing eller mera kosing.

   Radera
 2. Så härligt ni verkar ha haft!! Jag visste att ni skulle iväg.. C ropade på mig i torsdags och berättade glatt var ni skulle och sen igår ropade han på mig igen (på skolgården) för att berätta om allt kul ni gjort! Jag hängde inte riktigt med på allt för det "bubblade" så fort ur hans mun!! ;o)
  Men vilken trist överraskning ni möttes av när vi kom hem! Vår kamin passade på att strula lite i förra veckan och på ingen tid hade vi 16 grader i huset!
  Hoppas Blixten också hade det bra på sin "semester"?!

  Kramar Maria m fam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det löser sig snart med värmen. När våren kommer bygger vi om hela anläggningen. Ett nätt litet projekt. Och visst bubblar han - hela tiden och mycket.

   Radera
 3. Vilken mysig tur ni gjorde. Sen att det slöt med kyla hemma var väl mindre kul, men sonen tog nog det som ett äventyr också verkar det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kylslagna huset påverkade helt klart föräldrarna mest. Sonen tog det som en man. Där har vi något att lära.

   Radera
 4. For en herlig dag dere har hatt! så mange flotte aktiviteter:) Lalandia hørtes ut som ett flott sted for barn og voksne:) Vildbanana sklien tror også jeg ville vært for pysete for..brrr det hørtes så kaldt ut! Klem Ellen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var rätt kallt, men helt klart en annorlunda upplevelse värd att ta med.

   Radera
 5. Vilket bra semestertips! Det låter som att ni haft roligt : ) Tråkigt med pannan bara : /
  /Cika

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...