fredag 10 februari 2012

Gräddbullar

Vi har gjort gräddbullar. Sonen, som var initiativtagare till projektet, var eld och lågor. Tänk att man kan göra sådana själv. Själv gillar jag alls inte köpe-gräddbullar, men dessa var faktiskt goda. Och - de går att frysa om man så vill.Det var en kladdig och ganska sockrig upplevelse. De blev inte precis snygga, men smak och konsistens var helt rätt.

Recept:

Bottnar: 
stansas ur smörgåsrån

Fyllning:
6 äggvitor
2 dl socker
200 g mörk choklad, 70%
(ev. 1 msk kokosfett)

Gör så här:
Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under vispning. Konsistens skall vara sådan att du kan hålla skålen upp-och-ner utan att spilla ut något. 


Klipp ett lillfingerstort hål i spetsen på en spritspåse och spritsa fyllningen på bottnarna så att de bildar toppar.

Ställ in bullarna i ugnen i 150 grader i 5-10 minuter så att de "sätter sig". På ytan skall de se bakta ut.

Smält chokladen i vattenbad och ha ev. en matsked mjölk i för att mjuka upp den en aning så att den blir trevligare att bita i. Doppa först ena halva och sedan andra. Låt stelna och njut! Eventuellt kan topparna doppas i kokosmjöl medan chokladen är varm.

2 kommentarer:

  1. Ahhh det är som kokosbollar,min sambo kan sätta i sig en kartong själv så det här receptet lovar jag att han vill pröva och göra.
    Trevlig helg kramar Lena

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...