Vi har gjort gräddbullar. Sonen, som var initiativtagare till projektet, var eld och lågor. Tänk att man kan göra sådana själv. Själv gillar jag alls inte köpe-gräddbullar, men dessa var faktiskt goda. Och - de går att frysa om man så vill.Det var en kladdig och ganska sockrig upplevelse. De blev inte precis snygga, men smak och konsistens var helt rätt.
Recept:
Bottnar:
stansas ur smörgåsrån
Fyllning:
6 äggvitor
2 dl socker
200 g mörk choklad, 70%
(ev. 1 msk kokosfett)
Gör så här:
Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget under
vispning. Konsistens skall vara sådan att du kan hålla skålen
upp-och-ner utan att spilla ut något.
Klipp ett lillfingerstort hål i spetsen på en spritspåse och spritsa fyllningen på bottnarna så att de bildar toppar.
Ställ in bullarna i ugnen i 150 grader i 5-10 minuter så att de "sätter sig". På ytan skall de se bakta ut.
Smält chokladen i vattenbad och ha ev. en matsked mjölk i för att mjuka
upp den en aning så att den blir trevligare att bita i. Doppa först ena halva och sedan andra. Låt stelna och njut! Eventuellt kan topparna doppas i kokosmjöl medan chokladen är varm.
Ahhh det är som kokosbollar,min sambo kan sätta i sig en kartong själv så det här receptet lovar jag att han vill pröva och göra.
SvaraRaderaTrevlig helg kramar Lena
Mums det ser godt ut!
SvaraRadera