torsdag 23 oktober 2014

Höstgrillningen

Här i familjen firar de vuxna sedan en fem/sex år bakåt sin gemensamma födelsedag, i oktober, i skogen. Det är grillning över öppen eld och tårta som gäller. Gärna skall det, förutom skog och grillplats, finans något vatten som små barn kan ramla ner i så att deras föräldrar får glädje av de där ombytena som de släpat med sig.
I år var vi vid en relativt nygjord grillplats i Klåveröd. Vattnet är Klåverrödsdammen som finns på 56°02'03.2"N 13°10'31.6"E. Vi var knaptt 30 som gjorde skogen osäker i hela sex timmar. (Jag mistänker att de gillade tillställningen)
Dagen före grillningen och dagen efter ÖSTE det ner. Vi hade (i alla fall) sådan tur med vädret. Inte en droppe regn kom det på hela dagen. Vilket flyt.
Sonen älskar dessa skogsturer och kan spankulera omkring hur länge som helst och filosofera över eld, pinnar, vatten, stenar och annat viktigt. Hundarna som var med spekulerade inte så värst mycket på vattnet. En tittade, rynkade på nosen och vänd sig om. En annan bromsade så det rök om tassarna precis i vatten brynet men VÅR kastade sig ut i det blöta och kom upp med en helt ny färg. Från vit till svart på tre sekunder.
Och så fick vi presenter. Det var inte meningen, men vi har tydligen familj och vänner som förstår vad vi behöver. Vin, blomma, spann, konserveringsflaskor, kokböcker och et kexkit. Någon har nog tjuvläst på bloggen.
Där ser man vilken nytta det finns med att blogga. Då vet folk precis vad man önskar sig. Undrar om jag skall skriva ett par rader om den där Alfa Romo-cabben jag tittat på?

4 kommentarer:

 1. Vad mysigt det ser ut. Hösten är en underbar tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland får man ha lite tur, som jag nog tycker att vi har haft med denna hösten.

   Radera
 2. Gratulerar till den kollektiva födelsedagen och ni ser ut att ha haft det jättemysigt! Och vilka fina presenter!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Tackar! Det är både mysigt och ganska praktiskt.

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...