måndag 13 oktober 2014

En riktigt fin familjehelg

En riktigt härlig familjehelg har passerat, Ett dygn med danska delen av familjen (++), i deras stuga och sedan en dag hemma med lillfamliljen. Inte för att vi har vilat upp oss, men vi har haft det riktigt trevligt.
Stugan ligger nära Hundested på Själland. Det är en liten by med en pittoresk hamn, en liten gågata och fyra butiker. Litet men mysigt.
Vi blev lite förvånade över den lokala gatudekorationen, till vi kom på att det förstås handlade om bröstcancermånaden. Intressant med damunderkläder längs hela promenadstråket. Träden var pyntade med rosa band och ballonger. Kul att någon gör en festlig grej av en helt värdelös sjukdom (hmmm! finns det sjukdomar som inte är det - kanske handlar det om grader i helvetet).
Lekplatsen var kul, det fick vi veta. Det fritt snurrand fiskenätet var nytt för sonen och han stod mest på huvudet, men ibland ganska upprätt. 
Med huvudet neråt hamnade pojkarna också i klappe-havsdjur-bassängerna. Blandade havsdjur fick fritt klappas, bara man själv lade på nätet igen. Vilket fint sätt att visa upp havet för barn och vuxna. Det fanns även en krabb-kapplöpningsbana intill ett bra krabbfiskeställe. Vika bra påhitt om man vill attrahera barnfamiljer.
En av affärerna hade byggt upp en labyrint av halmbalar på sin parkeringsplats. Den var också väldigt rolig tyckte alla tre barn. Det blev 'Gömme', 'Fånge' och något som vi tolkade som 'Göm-Fånge'. De hade iallafall roligt och var rätt trötta efter en stund. 
Ett festligt hus som vi nog gärna hade ägt, om inte det låg lite för nära havet för vår smak. Det smurfiga stuket kändes uppfriskande.
Och fin utsikt i vindstilla väder,16 grader och sol - kan man begära mera av en lördag mitt i oktober?

1 kommentar:

  1. Vilken härlig helg! Barnen verkar ha haft ett eldorado.
    Och den danska byn, så underbart dom hade dekorerat och som du skriver, det bästa uttrycket på länge, en "värdelös" sjukdom, det var så bra uttryckt! När man kan göra något så så blir det så mer påtagligt och när det är lite roligt så tänker man i alla fall till.
    Men det där huset, ohhh, ohhhh, tänk, så läckert, men inte för nära havet, det vill inte jag heller, får trösta mig med det!
    Agneta kram

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...