måndag 1 september 2014

Den där ruggiga Storebror G-oo-gle

Det där med övervakning eller inte och vad som händer automatiskt....... det är en debatt man nog inte blir färdig med i ett nafs. Jag tänker inte hellre ventilera mina politiska åsikter här, men blott konstatera att storebrorseffekten sprider sig till allt och alla dessa dagar. När jag tar en bild med min mobiltelefon tar Google automatiskt och kopierar den till min cloud-lagring. Bilderna undersöks för sammanhang och innehåll och redigeras, när det verkar lämpligt, med ett av många olika redigeringsalternativ. 

Det kan konstateras att någon där ut gjort ett gott jobb, för det blir ofta ganska bra, som i det här fallet med bilden av min favoritmosse. Hmmmmm! När man kan lyckas så bra med automatisk förbättring av bilder, tänk då vad man kan göra med allt annat som svävar runt ute i cyberrymden. Storerbror ser oss och han har många namn. Tiden då privatliv var ett begrepp värt namnet är definitivt förbi.

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det lite otäckt. Vi satt faktiskt och pratade om just det där på "mitt" stickcafé igår och då kände jag mig lite extra glad över min stenåldersmobil.

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...