söndag 7 september 2014

En underbar sensommardag och smaktest av syrade gurkor

Igår var det en helt underbar sensommardag.  24 grader, sol och vindstilla. Hela familjen har varit i trädgården hela dagen. Jag tog ut päronen och ordnade med inläggningar och skivor till frysen, sonen tog fram filt och Lego och Blixten bara vägrade att flytta sig från gräsmattan. Den bättre häften putsade fönster - idyllen lägrade sig. En badmintonträning och besök av mormor och morfar hanns också med.
Till maten hade vi provsmakning av de syrade gurkorna. Morfar som rest i det gamla Östeuropa intygade att de smakade precis som "polska saltgurkor". De fick med andra ord klart godkänt. Enklare inläggning skal men leta efter och nyttigt lär det vara, så vi fortsätter med syrning. Än så länge har jag syrat gurka, squasch, bönor, lök, morot och svamp. Allt har funkat bra.

En sallad på morotsslantar, hackad syrad gurka och creme fraiche kan varmt rekommenderas.

Kvällen avslutade jag i växthuset.  Behöver jag säga att jag inte ville in?

Vilken underbar dag och kväll.
Flera sådana till folket, tack!

2 kommentarer:

  1. Kul att gurkorna blev så bra! Och visst är det härligt att sommaren kom tillbaka igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så. Klart att man kan äta allt själv, men lika roligt är det inte.

      Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...