fredag 7 februari 2014

Odlandets iver återvänder & nytt växthus

Sedan stormen Sven rasade och raserade mitt kära växthus har jag tappat allt odlingsintresse - ALLT. Till och med krukväxterna har fått lida nöd och jag har tittat åt andra hållet.
Så här såg det ut morgonen efter Svens framfart.
Det enda jag orkade med var att ta bilderna och sända dem till försäkringsbolaget. Sedan ringde jag bolaget och sade att vi kan prata om det här i slutet på januari, när jag kanske har hämtat mig lite. Sagt och gjort - vi pratades vid i måndags och jag måste säga att det samtalet ändrade mitt liv från strutsbeteende till framåtanda. Från att ha varit i kolkällaren på grund av mitt raserade växthus (och en del annat, men det hör inte hit) så känner jag mig nu redo att ta tag i nedrivningen av eländet och byggandet av ett nytt växthus. Jag får tillbaka var enda krona jag lagt i detta växthus och lite till, vilket innebär att jag kan skaffa mig något robustare som förhoppningsvis klarar stormar bättre.

Ibland är det faktiskt ett nöja att ha med sina 'bolag' att göra. Vi hade ett både givande och intressant samtal, handläggaren och jag. jag fick mig ett par tankeställare.

Citat från handläggare:

"...stormsäkert i broschyren betyder så gott som alltid att det inte klarar av stormar..." - jag har slutat köpa växthus utan att ha ruskat länge och väl i ett demoexemplar´. Säljaren får väl tänka att jag är en galen kärring då, jag bryr mig inte.

"Fy för den vad det ser ut...."- Då var det inte bara JAG som kände att det var lite väl bra då. Lite tröst är det allt att till och med en försäkringshandläggare tycker att det är FÖR BRA. De borde väl ha sett det mesta? Visserligen var det inte en katastrof av filipinska mått, men den var stor för mig.
 "Jag hoppas inte att din man är rörmokare, men....jag ger hellre pengarna till dig än till en hantverkare..." - det känns ju bra att jag bedöms som ett bättre kort än en hantverkare. Så känner jag faktiskt också själv efter att ha varit genom tre lägenheters och ett hus renovering och ha kastat ut ett antal hantverkare. Bolaget och jag är definitivt på våglängd.

Nu tänker jag ta tag i att hitta ett bra och robust växthus.
TIPS MOTTAGES TAKSAMMAST!

Detta är vad jag själv har hittat, som förhoppningsvis kan vara inom en rimlig ekonomisk räckvidd.
Vad sägs?
Var med om byggandet av växthus ver. 2.0 på denna blogg!
( d.v.s. lär av mina misstag)
PS - faktum är att jag sedan i måndags har läst frökataloger och växthuskataloger på löpande band. Min borttappade odlariver är tillbaka, tack och lov. Ett tag var jag riktigt orolig för mig själv och min mentala odlarhälsa.
PPS - jag försöker se något gott i dåliga saker som händer. Ett talesätt jag har adopterat från min farmor är att 'det finns inget som är så dåligt att det inte finns något bra med det'. I det här fallet känns det riktigt lyxigt att få sitta och välja växthus igen. Det är inte alla förunnat att kunna rätta till sina misstag och göra något ännu bättre. Tänk om växthuset inte blåst ner. Då hade jag fått dras med mitt rangliga spektakel i en massa år framöver.

5 kommentarer:

 1. Så härligt att höra att odlingslusten kommit tillbaka! Och visst blir man glad när kontakten med försäkringsbolaget går så bra.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att höra. Vårt växthus är byggt av gamla fönster samt diverse gammalt bragg och bråte. Det är stadigt och bra. Skulle väl vara taket som jag önskar byta ut så småningom till ett glastak. Stundtals har vi mycket snö här uppe i norr så lutingen på taket är lite extra mycket för att snön ska rasa av sig själv. Det har än så länge fungerat bra. Man har ju olika projekt och detta var just utmaningen, att göra det av gammalt material och fådda saker. Lyxigt att välja ett som är helt nytt! Det unnar jag dig verkligen.
  / Hella

  SvaraRadera
 3. Vad gulliga ni är. Tusen tack!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att det ordnar upp sig :) Jag har med beundran följt ditt "husbygge" och vet hur du slitit och att se det raseras bara över en natt var verkligen MÖRKER! Bara att konstatera: det finns hopp att saker och ting ordnar sig :) Pia

  SvaraRadera
 5. Så är det. Det där mörkret var inte värst kul, men det hela löser sig bra nu, det är jag säker på.

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...