måndag 24 februari 2014

Vårkänslor

I helgen som gick hade vi för första gången i år ordentliga våraningar i Skåneland. Förutom julrosor, vintergäck och snödroppar har nu de tidiga krokusarna jag fick från Weibulls tittat upp. Jättesöta och verkligen tidiga. De får gärna sprida sig.
Jag var så upptagen med att kratta löv, klippa häck och bränna gamla grenar (och tvätta bil - kan man tänka sig?) att det hann bli mörkt innan jag fick fångat blomsterfägringen på ett halvtaskigt mobilfoto.
Sonen blir ju tio år idag och han är väldigt nöjd med att vara vårens budbärare. Han är glad för att ta med sig blommorna in, men vi har ju gott om dem. Det var fest i lördags, det blir fest idag och fest på lördag. Sedan behöver vi vila en vecka för att hämta oss från allt festandet.
Om jag minns rätt var det krokusen Ruby Giant jag fick. Så här ser de kanske ut om någon vecka.
bild lånad från Weibulls


3 kommentarer:

  1. Fina vårbilder! Ni är förstås lite före Göteborg och mycket före Skara! Undrar om det inte var Ruby Giant jag petade ned i höstas? Bland annat!

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt med våren! Ni ligger nog inte så lång före mina trakter, trots rätt många mil emellan. Men jag inser när jag ser dina bilder att jag måste se till att skaffa fler tidiga vårblommor, för det har jag ont om.

    SvaraRadera
  3. Oj vad långt dina kommit! Jag har precis börjat skymta mina krokusar. Dock mäkta stolt att jag har en knopp i julrosen jag planetarde förra året. :)

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...