lördag 15 februari 2014

Äntligen bra lunchlådor

Nu har jag så länge retat mig på mina plastiga lunchlådor som blivit repiga och äckliga i botten men inte hittat några bra alternativ. För ett tag sedan hade en kollega en glasform med sig och jag började scanna nätet efter bra lådor. Det visade sig att Clas Olsson, det kära fixarbygget, hade börjat ta hem helt förnuftiga prylar. 
Pyrexburk från C.O.
Det andra stora kapet (kanske inte prismässigt) kommer från AdisGladis i Stockholm. Där har de metallådorn med eller utan tätslutande lock. Nu skall de här burkarna i rostfritt stål se till att denna kvinna slipper äta flera plastfragment i sin lunch. 
bilder lånade av AdisGladis
Dock tar vi hand om råvarorna här. De gamla plastlådorna har nu blivit LEGO-sorteringslådor, till sonen stora förtjusning. Alla är glada och nöjda. Win-win i ett nötskal.

4 kommentarer:

 1. Glas eller metall, det är nog så det ska vara! Jag får lite krupp när jag ser kollegor värma maten bortom ångbildning i plastlådan och SEDAN hälla över på porslinstallrikar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På mitt jobb tycker de att jag är skum som hellre värmer mitt tevatten i mikron än i den fina, nya plastvattenkokaren. Hehe! :-)

   Radera
 2. Jag gillar plåtlådorna. Glaslådor har jag letat efter att frysa in lagom stora gratänger i om somrarna när skörden tas om hand. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad att det var till nytta. Ha det fint!

   Radera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...