tisdag 18 februari 2014

Ett och annat blir trots allt färdigt

Med intresse lade jag märke till vilken frustration alla mina ofärdiga projekt väckte i etern. Det var rakt inte meningen. Ett och annat av det ofärdiga blir faktiskt färdigt, men samtidigt vill jag bara påpeka att jag VILL ha minst fyra projekt på gång samtidigt. Det finns olika tider för olika sorters projekt. Här ett par experimentella vantar av hemmaspunnen gotlandsull. Sötingen sade, som alltid, att de är "perfekta". Han tycks i alla fall gilla dem för eftersom inget annat används nu. Själv är jag mest intresserad av att se hur slitstarka de är jämfört med vantar som skickats av köpegarn.  Mamsen har stickat strumpor till pappsen av samma ull och de verkar vara både varmare och mera slitstarka än de som hon gjort av köpegarn. Det är ju väldigt intressant. Jag undrar vad som händer på lilla ullfabriken som gör ullen känslig och skör och mindre varm? Varför är hemmaspunnent garn så starkt och köpegarn så klent? Rapport följer (förhoppningsvis) när jag vet mera.

Lite annat är på gång nu. Ett par babystrumpor, stickad från tån, till en nyfödd liten bekantskap och sista garnet till den pågående islandsvästen harvas runt på spinnrocken under sena kvällstimmar. Med min jumbovinge på spinnrocken kan jag ha 100 gram på spolen i sänder, vilket är väldigt trevligt. Det bruna garnet här är spunnet av shetlandsull och strumpgarnet är Drops fabel print 677.
100 gram i en härva = trevligt


8 kommentarer:

 1. Så duktig du är. Har alltid velat lära mig spinna, men kommer aldrig till skott. Du får komma upp och plocka lingon och blåbär i höst så får du hålla kurs för mig i att spinna. Här ligger det också en del ufon som tar sin lilla tid att bli färdig med. :) Men det är alltid roligt att ha något på gång hela tiden.
  / Helén

  SvaraRadera
 2. Intressant det där med köpegarn vs hemspunnet. Drygas kanske ut på något vänster på fabriken?

  SvaraRadera
 3. Köpegarn är liksom fluffigare än jag får mitt men jag vet inte om det är det som gört? Jag har så liten erfarenhet men mitt hemspunna sockpar är ljuvligt varma och verkar hålla bra!

  SvaraRadera
 4. oj vad duktigt du jobbat - vantarna var super fina .

  SvaraRadera
 5. interresant fråga, kan det vara förbehandlingen av ullen på köpgarn som försvagar det? räknar med att det går gjenom en tuffare handtering? Oansett ser vantarna fina ut och garnet också :)
  ps läckert växthus

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...