lördag 18 januari 2014

Skördetid i snö

Då kom snön till Skåne antagligen för att stanna ett tag, och idag var det den planerade pileskördardagen på Sunnantorps ekogård. Vädret kan man inte planera. Mera snö eller fyk har vi ju inte haft på nästan ett helt år. Det ser inte mycket ut på en bild från bostadsområdet, men ...
....vägarna var till stor del svåra att ta sig fram på och sista biten fram till gården fick vi ha traktorassistans. Det blev ett helt äventyr, men har man med entusiaster att göra märks det inte att det är halvdåligt väder. 
Alla anmälda deltagare mötte upp och pil skördades i snöyra och kyla. Ingen klagade det minsta, alla var bara glada och uppsluppna och lyckliga att vara med. Folk stod till och med i kö för att vara med, om det nu skulle bli några avhopp, vilket det inte blev. Vilka människor det finns, bara man letar på rätt ställe.
partiellt skördad pilehäck
 På bara två timmar hade all pil skördats och på ytterligare en timma hade vi sorterat och buntat alla 34 buntarna. Jag är imponerad. Nu skall pilen torka till slutet av maj, då vi samlas för en korgflätardag på Sunnantorp.

Belöningen för gott arbete var en god hemlagad lunch från Lisbeths vedspis. Man klagar verkligen inte.
grönkål i snö
Hemma åkte grabbarna pulka, byggde snö(ler)gubbe och spelade spel. Vilken härlig dag vi har haft allihop. Tack alla om var med och hade så kul!
snögubbe med ekologisk näsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...