söndag 26 januari 2014

Idag har vi verkligen haft kul

Idag var det sista dagen av fem som sonen och jag var ensamma hemma. Vi har tagit tillfället i akt att vara 'bara vi' och göra saker ihop som vi gillar. Idag var nog höjdpunkten på vår ensam-hemma-tillvaro. 
Efter en mysig TV-frukost med lite extra helglyx tog vi en cykelutfärd för att åka skridskor på vår lilla sjö. Den får ofta fin is eftersom den ligger mellan läande backar. 
Isen blir rolig att se på eftersom alla möjliga saker fryser in i den. Blad, blommor, insekter .... och mycket mera. 
 
  
 Sonen och Blixten hade minst lika kul på isen. Blixten apporterade pinne och sniffade upp gammal svanbajs medan sonen stylade med vackra svängar och baklängesåkning. 
Mellan varven hittade vi vackra isformationer, snöflingor och bubblor som vi försökte fotografera med frusna fingrar. Vi låg nog lika mycket på knä med rumpan upp som vi stod på fötterna.
 Tur att vi hade sjön helt för oss själva.
Höjdpunkten för alla var när två svanar landade mitt på isen. De verkade inte bry sig om att vi åkte runt där. 
Fast när Blixten fick syn på dem blev det andra bullar. Han är väldigt glad i svanbajs, men svanar är faktiskt snäppet bättre. Han blev som besatt och for iväg efter fåglarna, som i sin tur tog av mot bättre viloplatser. 
bild lånad från Active divers
Efter lunch var det dags för helgens dykning. I vår grupp blev det bara sonen, jag och kompisens mamma som kom, vilket gjorde att vi fick väldigt mycket träning anpassad för oss. Nöjd var grabben när han lyckades dyka genom fyra ringar på 3,5 meters djup på ett andetag.
Sist på dagen mös vi med brasa, spel och god mat.
Igår var var också en väldigt fin dag (men mera inomhus) - två kalas på en dag, varav ett i Konsthallen i Malmö. Kolla in gardinen av apelsinskal! Det gick tydligen åt 1500 apelsiner. Min första tanke var - vad hände med resten? Blev det juice av det eller ....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...