måndag 26 augusti 2013

Tråktabletter med osynliga övergångar

 Nu är jag i mål. Jag har virkat sex av de oändligt tråkiga tabletterna till matbordet. Tråkiga för att de är gjorda av enbart fastmaskor. Några tusen sådana senare kan man liksom det där.
Men de är väldigt bra och slitstarka och det är också bra att ha tråkiga projekt. Det ger behövlig vila till skallen. Jag är nöjd och jag kommer säkert att göra flera vad det lider. De fyra färdiga tabletterna från tidigare kan beskådas HÄR.
'osynliga övergångar'
Under projektets gång har jag förfinat min teknik i att göra 'osynliga övergångar' mellan färgerna. De syns fortfarande men är alls inte lika tydliga som när man bara byter mitt i ett varv.

Metod: När man skall byta färg virkas sista maskan som smygmaska (sm) istf. fastmaska (fm). Nästa färg påbörjas fem maskor före den senast avslutade färgen och startas genom en sm och sedan fm. De lösa trådändarna virkas in under de första maskorna och blir på så sätt fästa och dolda på samma gång.

6 kommentarer:

 1. De ble jo superfine, og stilige på bordet!! Så fint med blomsten i sentrum. Jeg har aldri tenkt på å hekle slike, men det fikk jeg lyst til :)
  De usynlige overgangene har du fått flott til!

  SvaraRadera
 2. dom blev ju jätte fina , gillar färgerna .

  SvaraRadera
 3. Det som imponerar mest är att du inte gav upp. Bra jobbat! Snygga är de också, som vanligt när du gör något :)

  SvaraRadera
 4. Håller med föregående skribent - jag är riktigt imponerad över att du inte gav upp! Själv är jag sugen på att ha virkade cirklar som sittdyna på köksstolarna men jag vet att jag kommer inte fixa att virka 4 likadana "tråkvirkningar". Superfina blev de!

  SvaraRadera
 5. Jättefina!
  Härliga färgklickar!
  Och kul med blomman i mitten!
  Det där med osynligare övergångar ska jag nog prova på någon dag! :)

  SvaraRadera
 6. Så bra att du hörde av dig igen för jag tror nästan att jag har slarvat bort ditt mail. Vi har klippt våra vita får med Gotlandstackorna har vi kvar. Vi hörs Elisabeth

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...