söndag 26 augusti 2012

Uppdatering av trist rabatt

En av rabatterna vid huset har alltid varit svår att få grepp om. Den har haft en enorm zinkbalja med kärleksört mitt i och lite halvdöda växter runt om. Jorden är styv av blålera som kom upp vid  dräneringen av huset så endast smultron och höstanemoner har trivts någorlunda. Det är inte kul att ha en fulrabatt när man är skapligt nöjd med de andra, så CC och jag tog tag i saken.
Först drog vi, med makens hjälp, bort baljan. Den får stå i ängen. Där kan behöva ett blickfång. När baljan står som en solitär är den riktigt snygg. I rabatten försvann den helt. Sedan började vi luckra upp jorden - knäckta naglar, en stor kal fläck och en massa svett blev resultatet.
Några krukor fick flytta in på den kala fläcken...
... och en pelarrönn (Sorbus aucuparia 'Autumn Spire') fick skapa höjd åt det hela. Den ville tvunget ha sällskap av en Montbretia, och vem ka säga nej till det...

... Till slut kände CC och jag för ett bus, så vi tog tog en gammal, sprucken kruka och fyllde i taklök och fina stenar. Det skall bli lite som ett växtfall ut ur krukan, hade vi tänkt (nästa år alltså). Zinkbaljan är från loppis och krukan skulle ju ändå kastats, så vi är ganska nöjda med vårt återbruk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...