söndag 5 augusti 2012

Renovering av pannrum - tjuvtitt

före 1
Förra vintern hade vi den tveksamma turen att vårt värmesystem gick itu. Pannan från 1979 började läcka vatten och efter några dagar stod det klart att något mera tappvarmvatten skulle den inte komma att producera. Under senare delen av vintern haltade vi oss fram med en begagnad elektrisk varmvattenberedare så att vi kunde byta panna när det var mera lämplig temperatur ute, d.v.s. vi kunde slippa tidspress.
efter 1
Med denna renovering följde att det ruggigaste rummet i hela huset till slut måste fixas till, och det är vad vi roar oss med mellan sommarens campingturer. 
Huset vårt är från 1929 och det är nog då någon senast gjorde något i vårt pannrum. Det är inte klart ännu, men jag tycker nog redan att man ser att det kommer att bli bra mycket trevligare än det var förut. Även om det bara är ett pannrum så är det ju något trevligare om det går att gå in utan att man blir helt nerlortad.
före 2
Det är ett trist och smutsigt projekt, men nu ser jag ljuset i tunneln. Kakel på golvet och murkalk på väggarna - inte fancy på något sätt, men billigt, enkelt och robust.
efter 2
 Fast å andra sidan så förlorar rummet kanske sin charm nu?


4 kommentarer:

 1. Fanns det verkligen någon charm att förlora? ;-) men nu blir det fint!

  SvaraRadera
 2. vad härligt att fixa till källaren
  vi har åxå en gamal skabbig som jag ska försöka piffa till i vinter
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Det är kul att göra fint! Och kaklet är ju jättecharmigt! Det är väl inte fukt på väggen....? Måste fråga känner jag. Men det är ju så i gamla hus, det kommer man kanske inte ifrån.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...