onsdag 29 augusti 2012

Blixtens 2012

Nu var det länge sedan vår fine hund fick komma till tals på bloggen.
Världens finaste hund har hunnit bli tonåring, 30+ kg och en supergod familjehund. han är en riktig mysare som gillar att ligga på trappan och spana in sin trädgård,...

....eller att sitta på sin trappa och spana in grannens 15 katter och 'vår egen' igelkotte.
Fortfarande har han en god portion egna idéer. När han inte har lust att göra som vi säger till honom är det med tydliga suckar och protester orden utförs, om inte han bara går sin väg. Han är lika naturintresserad som resten av familjen. Gräset är gott att äta, men nu vet han att han inte får, så det är bara i ängen han rycker upp tovor.

Blixten är med nästan över allt. Bland annat var han med på Astrid Lindgrens Värld. Den här hundkojan verkade passa herrskapet, så jag måste kanske lära mig att taktäcka med strå.
Han tyckte det var helt okej att posera som Lilla Ida.
När lillhusse gör något vill Blixten alltid göra samma sak. De två är verkligen ett oskiljaktigt par.
Och så vet han hur man gör för att folk skall gilla en. Hade vi fått bara en krona per person som klappat Blixten hade vi varit rika.
Campingsemestrarna var han förstås med på. Bäst var det att ligga vid vagnen och hålla koll på allt som hände. Tänk om någon kom och klappade honom....

Och så lärde han sig att simma riktigt bra, samtidigt som lillhusse lärde sig samma sak. Han var tidigare lite nervös för att gå ut på djupa vatten, men under våren släppte det och nu kastar han sig i plurret. Han och lillhusse gillar att leka apport i vatten.
Husse kastar pinnen, ....
... och Blixten hämtar lydigt. När Blixten ryster vatten ur pälsen garvar husse så förnöjt som bara glada ungar kan och sen åker pinnen i igen.

När husse råkade kasta sjöved, som sjönk, insåg vi att Blixten kan spåra i vatten. Han simmade ut till punkten där pinnen sjönk och började cirkla runt där. Till slut stoppade han ner huvudet i vattnet och 'sniffade'. Häftig hund!
Efter ett sådant pass är båda trötta och vill gärna höra sagor respektive spana in skogen.


8 kommentarer:

 1. Oh, vilka fina bilder och fina ord om Blixten. Det värmer i hjärtat.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det bli annat än en mycket fin hund när han kommer från en sån fin kennel?

   Radera
 2. Ni verkar ha funnit varandra - rätt familj och rätt hund. Härligt att lillhusse och B är så taighta, vänskap är något väldigt fint!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jaaaaaa, du vet, jag säger bara ååååååååååå, är dom inte för underbara och er Blixten är den typiska Golden vovven med dom snälla ögonen och han ser så trygg och fint ut, jag tror jag skulle vilja ha alla fina Golden här hemma....och bara krama och gosa med!
  Jag får ta och krama Leia lite extra!
  Vov vov
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är mycket ååååå, men det händer att han är nääääää med.

   Radera
 4. Hej, Ann-Sofie!

  Nu har jag lagt till dig i medlemslistan för syföreningen! Varmt välkommen som medlem!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...