onsdag 22 augusti 2012

Sommarminnen del 2 - Astrid Lindgrens Värld

En stor begivenhet i sommar var besöker på ALV, Astrid Lindgrens Värld. CC var helt till sig. Det var så spännande att man sov dåligt i ren förväntan.
Och det VAR roligt och bra och fint och mysigt och.... vi hade perfekt väder. Inte en regndroppe, lagom varmt och växlande molnighet. Något av det roligaste var inte-nudda-marken-banan där man fick leka som på Emils tid.
Att springa runt i Ronjas rövarborg, Mattisborgen, var också fint,...
... liksom att se den spricka den natten Ronja föddes.
Kling och Klang var både konversabla och belevade, men...
.. bland det roligaste var Emil och hans hyss, ... (här har de husförhör)
... Nils Karlsson Pysslings hus där allt var jättestort...
.. att äta Karlsson-glass med köttbulle på toppen (faktistk mycket god, om mat tog köttbullen först och glassen sedan i alla fall)...
och givet vis att hänga med Karlsson. Barnen fick vara med Karlsson på scen, spela kort om kakor, leka med honom på taket och mycket annat roligt.
CC blev världens första Karlssonstalker.
Efter ALV tittade vi in om Astrid Lindgrens Näs. Ett jättemysigt ställe och besökscentrat var verkligen proffsigt och fint. Det var så bra att en 8-åring med myror i brallorna knappt ville därifrån.
Och sen den underbara gamla Pelarne kyrka på väg till 'Bullerbyn'.
I 'Bullerbyn' bor det helt vanliga människor. Jag tänker på hur de orkar med alla turister som springer runt deras hus. Aningen jobbigt måste det vara.
Även Katthult fick vi ju se och bäst tyckte CC nog att snickarboan var.
 Han har nog inte funderat så mycket på vad som orsakade alla trägubbarna. Man kan ju tycka att den boan borde ha lite inbyggd frustration som en 8-åring kanske skulle förstå sig på, men inte det.


4 kommentarer:

 1. Oj! Så fina bilder! Verkar helt klart va värt ett besök! Få se nästa sommar : )
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Jag,dotter och barnbarn var där för drygt en månad sedan och jakob 4år stortrivdes han köpte åxå Karlssonpåtaketglass "jätte gott" sa han
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Åååh, Astrid Lindgrens värld har jag några av mina bästa barndomsminnen från tror jag. :) Fantastiskt plats!

  Sv: Det är busenkelt att baka knäckebröd, det enda som kan vara jobbigt/tråkigt är att kavla det eftersom man gärna vill ha dom tunna, men det är värt det och det är inte alls så jobbigt som man kan tro!

  SvaraRadera
 4. ALV har jag inte besökt på detta seklet, men det verkar vara sig likt. Jättemysigt att tillbringa en dag eller två eller tre med barnen där. :)

  Tack för din snälla kommentar hos mig.

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...