måndag 3 juli 2017

Toppnoterigar våren 2017
I livets berg-och-dalbana vill jag bemöda mig med att komma ihåg det rolig och fina. Inte för att det skall bli någon glamourreklam för mig själv här på det stora och outgrundliga internätet utan för att det skall vara fint och värmande att läsa en dag när allt inte känns så glamouröst och trevligt (läs skitdag, sådana kommer ju med jämna mellanrum har vi märkt :-(( ). Här kommer därför, på egen begäran, en sammanställning av det som varit lite extra minnesvärt och fint under våren 2017. Det är bara att ta för sig om så önskas.

Resa till Dublin med mamma och syster. Fasiken vad mysigt att kunna dra iväg från allt och bara mysa. Vi kände oss så priviligerade alla tre. Som bonus fick vi mycket motion - 47 km på fyra dagar.

 


Utfärder i den vackra skånska naturen. Skåne är bara så fint, varierat, regnigt, uppfriskande, blåsigt, geggigt och fasiken så underbart ändå.


Trädgårdsjobb som gav positiv utdelning. Jag har spenderat nästan all ledig tid i trädgården och även om jag är både långsam och orkeslös ännu så blir det med tiden ett och annat uträttat. Det har gett bonus i form av vackrare växter och renare rabatter.


 I synnerhet växthuset har varit till stor glädje, dag som natt.


Många bål och matlagning över öppen eld och utfärder till exiltomten några kilometer bort. Sådant ger lugn i livet. I synnerhet om man kombinerar det med roliga poddar av (andra) kloka kvinnor ex. "Skäringer och Mannheimer". Lyssna på Självstjälpspodden om du inte redan har gjort det!


Söta sonen som fick stipendium vid skolavslutningen. Sötingen har utvalts att vara bästa elev i årskurs 6 och 7 i Hem- och konsumentkunskap. Motiveringen, som gjorde mamman nästan tårögd, löd: "Eleven har på ett talangfullt sätt visat stor kunskap i ämnet och kan redan planera och tillaga måltider på en väl utvecklad nivå.". Inte konstigt att det blir dyrt när han är med i matvarubutiken (vilket han faktiskt gillar att vara). Dessutom har grabben tagit hand om all hundmatning senaste halvåret vilket lett till att Blixten nu kan en mängd nya trix som har dagligen utför i rasande tempo för lite mat.


Hundgullet som förgyller vardagen med allt från dregel på byxbenet till bedjande hundögon vid matbordet (och lite sängsovande när bara matte/husse ser det). Den vovven ser till att vi får bättre hälsa, socialt liv och mycket mera. Min älsklingsvovve!

Trevliga pysselprojekt som blev både bra och billiga. Sammanfattas som kreativitet när den är som bäst. Bäst denna våren var alla gånger jordglobsplafonden.


-Hygge hejsa!


2 kommentarer:

  1. Lite som när Maria i Sound of music sjunger om Favorite things! Du har ju massor med härligheter att tänka på när skitdagar rullar in, så som de gör. Och rullar ut. <3

    SvaraRadera
  2. Visst är det så, men det kan ändå vara bra att påminna sig själv ibland.

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...