torsdag 15 januari 2015

Häftiga väder vi har

Det har varit rätt fräcka väder den senaste tiden. Igår upplevde vi något nytt här i västra Skåne: Snöåska. Först haglade det för att strax efter slå om i blixt och dunder och strax efter det snö med stora vackra flingor. Så häftigt. Idag hade vi världens finaste morgonhimmel med moln som rusade runt på två olika håll över en snyggt rosa soluppgång.
 Som grädde på moset fick jag hälsa på fyra vackra rådjur precis utanför byn. En sådan morgon, efter 25 minuters lyssnande på en bra ljudbok, är man i strålande humör när man kommer fram till jobbet. 
tre rådjur i diket och ett på vägen
Mer väder åt folket och mera hjort på vägen, eller kanske heller bredvid vägen.

2 kommentarer:

  1. Snöåska, det var ett bra namn, då var det det vi hade här också. Ett helt dygn åskade det som bara den och internetuppkoppling flög all världens väg. Idag snöar det bara.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Här kom åskan först, en enda men lång och mullrande knall. Sedan underkylt regn som frös till is i samma ögonblick det träffade marken. Jag gillar väder, så jag skulle njutit av det om det inte kommit mitt i natten och väckt mig. Men så vacker himmel som hos er har vi inte haft här.

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...