söndag 25 januari 2015

En helt perfekt helg

Ibland inträffar det att allt sammanträffar till bara positiva resultat. Då gäller det att lägga detta på minnet. Härmed nedtecknas berättelsen om den helt perfekta helgen, en berättelse jag skall (!) ta fram när inspiration, lust eller  humör tryter nästa gång. 
Det var inte precis några revolutioner som inträffade. Mestadels handlade det om att jag tröttnade på Farmors Lag och insisterade på att det skulle en trevlig utfärd till innan jag tog mig an en enda städning till. Jag strejkade kan man säga.
 Resten av familjen var inte precis oense med mig. Sonen gör ju vad som helst för att slippa att göra tråkiga saker och maken var väl  också rätt utled på att börja varje lördag morgon med en maffig allergensanering och en massa andra måsten. 
 Vi drog hemifrån gröna gräsmattor och hamnade, 30 km bort, på Söderåsen i ett veritabelt snöparadis. Sonens, och alla andras lycka, var gjord. Vana som vi är vid skånska slaskvintrar är vi konstant i snöunderskott och det bara spratt till i kroppen av outspädd snölycka.
 Tre timmar promenerade vi i skogen och väl hemma var klockan ändå bara barnet. Vi hade lagrat på oss massvis med skogsenergi och klarade av städningen i ett nafs och med glada miner hela vägen igenom. Trots långpromenaden i skogen hade sonen ork nog att övernatta hos en kompis och vi andra till en kvällslångpromenad. Lite Narniakänsla gjorde bara humöret ännu bättre. 
 Idag fanns det en del snö kvar på morgonen. Sonen och hans kompis hann med en snöborg och en stor snögubbe innan vi hämtade en av dem. Väl hemma hade han inte ro att gå in innan resterande snö hade förbrukats. Det blev en skånefärgad snögubbe freestyle ...
.... döpt till Magnus Megafet. Blixten, linslusen, gillade att vara med.
 Allt detta pågick medan mamman fick tillfälle att prova om den halvdåliga armen tålde lite trädgårdsjobb. En nerklippt ros och ett städat växthus gick precis an och jublande glad är jag för det. Nu siktar jag på vindruvorna till nästa helg.
Lite fridykning fick vi också pressat in denna dag. Jag gjorde min första 'Idioten' under vatten. Fy för den lede vad det var jobbigt. Detta känns verkligen bra att ha gjort så mycket roligt på en enda helg. Nu är batterierna laddade.
...och det blev ju bra mycket trevligare efter städningen av växthuset. Nu kan jag påbörja vårsäsongen 2015.

Sensmoralen är - strejka ibland, det är bara nyttigt, eller något ditåt.

2 kommentarer:

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...