tisdag 4 november 2014

Årets Halloween i ord och blod

2014 var året då sonen tog initiativ till att det skulle firas Halloween på allvar. Som goda föräldrar engagerade vi oss naturligt vis och gjorde allt för att förverkliga pojkens önskningar (teaterapan i mig hade förstås inget att säga till om). Ingen rädder för spöken här.
Vi handlade godis (ääääckligt att köp 2 kg godis), läste på det fantastiska internätet om hur man gör teatersmink av kökets ingredienser och satte igång storkok av blod, sårskorpor och ärr. Jag skall inte förneka att jag tyckte det var väldigt kul att omvandla sötingen till zombie, särskilt när en av hans kompisar tyckte det såg så äckligt ut att han inte ens kunde sitta bredvid. (elakt häxgarv!)
Ungarna tyckte förstås att det var helt sanslöst att de fick ihop mer än fem kilo godis tillsammans och att en viss mamma skrämde 'de stora' barnen. Någons mamma tyckte det var minst lika kul. Mellan skrämselhickorna smaskade hon i sig hemmagjorda pumpafrösnacks och garvade rått.
Recept på pumpafrösnacks.
Tvätta och torka frön från en mogen pumpa. 
Stek fröna i olja tills de fått en vackert gyllenbrun färg. 
Salta och ät!
Recept på sårskorpor, ärr och teaterblod
1 del gelatinpulver
1 del vatten
1 del vetemjöl
1 del glycerin

Blanda alla fyra ingredienser till en homogen smet.
Värm i kastrull eller mikrovågsugn tills smeten är tjockflytande. Den får inte koka.
Tillsätt färg efter behov ex. röd karamellfärg för blod, röd och svart för sårskorpor och ärr. Ofärgad smet används som bas, som hud under diverse blemmor. Se upp med temperaturen. Smörj först på smeten, direkt på huden, när den är sval nog att inte skada din hud!

LYCKA TILL med äckligheterna!

1 kommentar:

  1. Hövva, vilka rysliga bilder! Du har visst teatersminkningstalanger. :-)

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...