torsdag 31 juli 2014

Trädgården i juli

Fast det är den torraste sommaren i mannaminne blomma det faktiskt rätt bra i trädgården just nu. Mina favorit, rosenpimpinellen, blommar för fullt. Stora sjok av rosa blommor som vajar för vinden så att det är nästan omöjligt att få med dem på bild.
Även rosor (utan pimpinell) och Monbretia blommar på flera ställen....
... liksom Perikon....
.... och hortensior...
(dito)
Luktärtorna har till viss del överlevt mördarsniglarnas framfart och har efter dessa slemmisars beskärning blivit buskiga och fina. Blomningen är förstås lite försenad, men till stor glädje just nu.
Och Bliten är helt utslagen (som en blomma?) han med. I 30 grader i skuggan rör han sig inte många millimeter om han inte måste, eller om inte grannens katt kommer på besök.
Källarna är det bästa just nu. Jag sitter ofta vid Drontboet och spanar in solnedgången. Det är precis lagom varmt då.
Det kan tyckas tjatigt, men här kommer det några flera bilder på höstanemoner. Jag har just grävt upp ett helt fång och kastat på komposten, för de tar lätt över en rabatt. Nu får de hålla sig runt två av äppelträden.
Jag gillar dem verkligen, när de är på rätt plats.
......Mmmmmmm!
Sist ut är plattvialerna. De tar helt över rabatten mot vägen nu i juli. De klättrar upp i träden....
..., täpper till ingången helt och är allmänt bångstyriga, men det får vara lite djungel nu ett tag. Sedan rycker jag brutalt bort dem för att nästa år finna att de kommer upp lika troget som sol efter regn.

1 kommentar:

  1. Vackra bilder! Och jag älskar anemoner så du får gärna spamma sådana. :)

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...