tisdag 3 september 2013

13 härvor färdiga

 Inte blir det mycket spunnet under sommarhalvåret, men nu är trots allt tretton härvor klara. Jag har tappat räkningen på hur många jag skall göra och nu spinner jag bara tills ullen tagit slut. Inget tänkande eller kalkylerande förrän det är dags att sticka. Varje härva lär vara 50 gram ull, vilket innebär att 650 gram shetlandsgarn har producerats. En härlig lyxkänsla infinner sig i min magtrakten.
Det jobbiga just nu är att jag inte kan besluta mig för vilken av färgerna som skall bli bottenfärg på min tröja. Vit tycker jag om men jag borde inte välja det (för jag kan inte ha vitt utan att bli skitig direkt) och brun blir det bara inte (för det är inte just min favoritfärg), men skall det bli svart eller grå kanske? Detta överflöd av möjligheter gör mig gråhårig. Jag har provat att mecka lite med bilder, men jag blir inte klokare av det.
:-(
Just nu lutar det mest åt svart botten med mönster i grått, vitt och lila. Jag tänker inte använda denna modell, men gärna en annan som är lite figurstickad. Kanske ger jag mig på att göra ett eget mönster. Vi får se.

11 kommentarer:

  1. Lyxigt! Så fiint det kommer att bli : )
    /Cika

    SvaraRadera
  2. Ja, det är verkligen helt fantastiskt. Jag är så jäkla imponerad! Grå tröja med mönster på är snyggt, fast jag hade ju valt brun, eller kamel, för det är en av mina favoritfärger. Vad duktig du är! :)

    SvaraRadera
  3. Nydelig garn :) Kommer til å bli fin genser av dette!

    SvaraRadera
  4. Vilket härligt garn! Skulle också vilja lära mig spinna, mend et får bli när jag är pensionär eller nåt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, allihop. Jag sitter här och rodnar nu.
      ;-)

      Radera
  5. Just designstadiet är ju en karamell man kan suga på länge. Jag tänkte säga grå men din beskrivning av svart fick mig nästan att tippa över. Svårt men kul val!

    SvaraRadera
  6. jättefint garn vad duktig du är!

    SvaraRadera
  7. Vilket vackert garn! Jag skulle välja grå botten, det känns som om en svart botten med lila i mönstret kan bli för mycket Familjen Adams om man inte är försiktig.

    SvaraRadera
  8. Hei igjen Ann-Sofi :) Jeg plukket takrør nå helt i slutten av august. Regner med at de kan farges med en god stund enda (helt til blomstene er visnet), og jeg tenker å farge en gang til i høst.

    SvaraRadera
  9. Vilket fint garn och så mycket du har spunnit. Det kommer bli en skön och fin tröja och ett riktigt nöje att sticka. Grått är alltid lika neutralt och fint när man inte kan bestämma sig tycker jag :)

    SvaraRadera
  10. Å, garn är så vackert. Man skulle nästan kunna ha det som prydnad.

    Ha en din helg
    Elisabet

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...