torsdag 26 september 2013

Sommarminnen del 4, 2013 - krabbfiske och snorkling

Ett stort sommarnöje i år var krabbfiske. Vid Lillolas brygga i Borstahusen finns det gott om krabbor och de låter sig villigt fångas om de bara får lite gott att tugga på. Till exempel är rökt skinka populärt. Vid samma brygga finns en snorkelsafari eller snoklingsled, som det också kallas.
Lite längre norrut, längs kusten, ligger en vacker gånggrift som man till och med kan krypa in i. Sju personer har hittats begravda i den. man kommer dit enklast om man parkerar på gästparkeringen vid Ålabodarna.
 Söder om samma samhälle finns en parkering vid havet. Från en stenig strand går man ut tio meter och befinner sig då i ett av Skånes vackraste snorkelvatten
Där finns sandbotten varvat med klippor och mindre stenar. 
På två snorklingar såg vi åtta olika fiskarter och massvis med leddjur, musslor, krabbor och annat skoj. Rödspätta, slätvar, abborrar, ål och små långsmala gräsliknande fiskar i stim var något av det vi såg.
Ungarna älskade att dyka, mysa och samla roliga stenar. 
Att sitta på stranden och läsa en bok var hellre inte fel.
...och lyssna till vågskvalpet. Najs!
Men det är svårt..
...att ta bilder...
..under vatten...
...för ingenting...
...står still...
...någonsin.
Som syns är det inte lätt att ta bra UV-bilder. Kanske ger den här, korta, videosnutten ett bättre intryck av världen under ytan. Bäst är förstås att åka dit själv. Gör det!
Förresten så finns det åtminstone tre olika snorkelsafaris i Skåne nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...