lördag 3 november 2012

Vantar till grabben

lånad av ullcentrum.blogg.se
Nu är det verkligen dags att göra årets ullvantar. De skall förstås göras av egenhändigt spunnet garn. Jag har fastnat för en virkad modell som Ann på Ullcentrum har gjort. Den verkar vara precis vad jag söker. Valet var svårt och jag tänker nog prova ett par i Lovikka-stuk till mig själv, lite längre fram, men nu är det grabbens fingara det gälelr.

En perfekt mönstersamling finns förresten här, på billigt-garn.net.

3 kommentarer:

 1. Hei Ann sofie. Det kommer til å bli noen flotte vanter:) Du som er så flink med håndarbeide:)
  Rowankoften din var bare nydelig! Elsker grønnfargen. Jeg ønsker deg en trivelig kveld. Klem fra Ellen

  SvaraRadera
 2. Jag läser och beundrar. Håller definitivt med om förra inlägget, att reflexgarn är en enastående smart uppfinning. Jag skulle inte tacka nej till instickat reflexmönster i vare sig mössa, vantar eller ylletröja.

  SvaraRadera
 3. Måste bara börja med att kommentera din tomatbild, den är ju helt underbar, vilken fantastisk skörd.

  Vantar ska jag försöka mig på att sticka, och ska faktiskt sy på reflexgarn också, som jag köpte på syfestivalen i oktober. Lovikavantarna blev ju kanonfina med reflex på, både fiffigt och snyggt liksom :)

  Och så svar på din fråga om frivoliteterna. Jag såg frivoliteter på syfestivalen och anmälde mig till en kurs de hade på våren förra året. Om du bor i Stockholm och vill gå kursen så kan jag ta reda på när nästa kurs är. Fast med tanke på hur grön och skön din blogg är :) så bor du nog inte i Stockholm, kanske du i så fall kan söka på nätet och hitta nån kurs?

  Sen finns det nog en hel del på youtube, då kan det vara bra att också söka på "tatting" som det heter på engelska. Sök t.ex på tatting basic och lägg till site:youtube.com i sökningen så blir det bara träffar på youtube. Obs, du kommer förmodligen få en del träffar på "needle tatting" men det är inte det "normala" sättet att göra frivoliteter, det ska vara med skyttel, sån som du kan se i mitt inlägg om kycklingar. Lycka till! :)

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...