tisdag 20 november 2012

En sakhållare för fula elementHuset vårt är av den charmiga men ganska opraktiska sorten med väldigt liten hall och många små prång och vinklar och vrår som svårligen låter sig möblera. Detta föranleder att a) det tar ganska låg tid innan man vet hur man skall fixa ett rum på bästa sätt och b) det är rätt svårt att hitta passande möblemang och inredningsdetaljer. Mycket får göras på egen hand. Stora hallen (som är grymt liten) är nu på tur, efter blygsamma 12 år. Först ut – en sakhållare som både skall sluka och dölja alla fula men nödvändiga saker man måste ha i hallen och dessutom göra det fula elementet något mera tilltalande att se på. Rätt okej, tycker jag. Resten följer i ett senare inlägg.

Och med vår nya sakhållare slipper vi ständigt vara sakletare - bra för familjefriden.


Lite frihängande saker blev det kvar – hundkoppel är varken praktiska eller bra att lägga i fack eftersom de ofta är blöta och äckliga, men det får vi stå ut med.5 kommentarer:

 1. Å mitt favorit-ikea-tyg :) Väldigt praktisk sakhållare du sytt. En sådan skulle behövas i min hall också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den slukar precis allt. Jag är hur nöjd som helst - och visst är tyget snyggt.....

   Radera
 2. Det var ju praktiskt nåt att tänka på. Ha en fin vecka/Gela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man har så liten hall som vi är det mera ett måste än ett VILL, men ändå.

   Radera
 3. Hej, jag har läst, läst och läst här på din fina blogg, allt från trädgård till kardning av ull. Min farmor lärde mig karda ull för lääääänge sen då minns jag att det av nån anledning skulle värmas försiktigt inför en öppen brasa. Jag kan ju komma ihåg fel men ullen lades framför spisen och kardades framför spisen. Men det är måååånga år sen så har nog glömt hur man gör på riktigt, spann också på spinnrock men det här ser ju enklare ut???. Skall prova på någon gång. Blir given följare till din blogg hoppas det är ok att jag lägger till dig bland mina handarbetsbloggar på min blogg. Ha det gott/Gela

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...