tisdag 13 november 2012

Lite spinns det trots allt

Det är lite dåligt med spinnandet just nu, men lite blir det ändå. 
 I-landsproblemet mitt är väl mest att en liten renovering och julklappsproduktionen var tvungen att påbörjas för att de skall bli klara i tid och då fick något annat stå tillbaka - spinnandet. Men som sagt - det blir en kvart här och en kvart där så totalt sett kommer det en del tråd ur händerna. Detta är månadens produktion. En del tjocka entrådiga garner och mitt första tvinnade garn. 
 Det råkade bli ett 'effektgarn' eftersom jag gjorde misstaget att spinna de två trådarna åt olika håll. Så nu lärde jag mig det. Jag kunde förstås ha kontrollerat saken, men jag var tvärsäker på att jag bara spinner åt ett håll. Så var det alltså inte. 
Ups! det blev 'effektgarn'
 Sedan spinnkursen har samlingen av sländor också ökat. Sländan på första bilden är just nu favoriten. På den kan man göra sytrådstunna trådar trådar. Det är inte bara roligt att ha många sländor - det är väldigt praktiskt om man skall tvinna sina garner för då slipper man att först göra härvor och sedan nystan och sedan tvinna.
Har man två likartade sländor så kan man tvinna direkt från dessa två utan att ’passera GÅ’. Det bästa med spinnandet är nog trots allt att det är så meditativt. Det är totalt avkopplande att stå där och dra ut tråd efter tråd och se hur rullen växer. Aj lööööv!

5 kommentarer:

 1. vad fina garnerna är jag gillar grått
  ha det bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Ska jag skicka ned några av mina katter, de kan spinna åt dig!
  (ahahahah...)

  ;)

  SvaraRadera
 3. Fina garner. Mitt blir mer ojämnt när jag spinner, måste träna mer men har inga kardor så jag kan inte karda nån ull.

  SvaraRadera
 4. Det ser så där mysigt ut med sånt fint garn!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Häftigt! Hade velat prova att spinna någon gång! Fick förra året se hur en kvinna spann garn av nässlor,jättefint! Inspirerande inslag!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...