lördag 23 juni 2012

Nytt i trädgården

 Dags för lite trädgårdspornografi, så här i Midsommartider. Först en liten komihåg på några örter jag 'varit tvungen' att skaffa den senaste tiden. Mycket myntor med tanke på förestående bröllop och mojitos som måste testas.
Sedan en del av det som blommar nu: pelargoner, dagliljor, violer, allium, rosor och vindor. Den röda pelargonen på största bilden är en favorit här. Crystal Palace Gem, heter den. Det syns inte så bra på denna bild, men bladen är limegröna och zonala. Superläcket ihop med de röda blommorna.
doftpelargon 'citron'
Särskilt nöjd är jag med den citrondoftande pelargonen jag köpte för 20 kr på vårmarknaden. Ett riktigt fynd vad angår doft och blad och nu visade den sig ha vackra blommor med. Win-win igen!
Och humlorna är här igen, i massor. Det är så underbart att bara sitta och se dem surra runt i blommorna med benen tunga av pollen. De är så himla fina.


4 kommentarer:

  1. Oj vilken blomsterprakt! Och vilka fina humlebilder :) Malört har jag satt i trädgården här, men var tvungen att flytta på dem förra året. De trivdes lite för bra bredvid vinbärsbuskarna men det var inte ömsesidigt...

    SvaraRadera
  2. Ååh så mye vakkert i din hage nå Anna Berit! Så herlig med alle de forskjellige mynter og malurt som du har. Vakre vakre blomster. Likte godt de mørke ildrøde Stemorer som du viser:) Ønsker deg en fin helg. Klenm Ellen.

    SvaraRadera
  3. Nei å nei..jeg mente selfølgelig å skrive Ann Sofie! Vet ikke hvorfor jeg skrev Anna Berit.Virkelig unnskyld for den navnefeil. unnskyld min venn <3

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...