lördag 21 juni 2014

Mera fredagsmat och lite slime

Det kockas extra mycket här hemma just nu. vi har kommit in i ett flöde av rolig matlagning. På fredagarna lagas det mat som får lov att ta lite längre tid och det är okej om recepten är mera komplexa och innehåller ¨'konstiga' ingredienser.
Här sparar vi recepten och omdömena för att kunna ta till då inspirationen eventuellt tryter.

En favorit, i repris, är kalvschnitzel med citron, kapris och sardell. Till detta serveras blandad kålsallad, kokt potatis och brun sås gjord på stekskyt.
Efterrätt - delikat bärpaj. Båda recepten är tagna ur Bonniers Stora Kokbok. Den här pajen var verkligen extra god. Dessutom är den eken att laga. Vi använd krusbär i vår men jag skulle tro att allt från rabarber till björnbär skulle fungera fint.
Ugnsbakad regnbågsforell med en sallad av blomkål, rädisor, paprika och basilika. På salladen en vinägrette. Det hela serverades med guacamole och nybakade vitlöksbaguetter. Guacamolen är gjord enligt Nya Annas Mat och baguetterna enligt Jan Hedhs bok Bröd.
Till sist, frozen cheesecake enligt det här receptet. Den serverades med ljummen jordgubbssås. Frusna jordgubbar tinas i mikrovågsugn och mixas med lite (!) socker. Såsen skall vara lite syrlig för att det skall bli gott ihop med den ganska söta cheesecaken.
Under tiden vi lagade mat fick vi kämpa om spisplattorna med killarna som kokte eget slime. Det är väldigt populärt just nu, en trend som tycks återkomma varje sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...