fredag 23 maj 2014

Flera fredagsmiddagar

Några flera fredagsmiddagar har passat och nöjet med dessa är stort. Vi har beslutat att ha fredagsmiddasextravaganza som en stående punkt i familjen. De bästa recepten från senaste tiden är dessa: Torsk på Norsk och ....
... ingefäraglaserade Revbensspjäll med Hasselbackspotatis
Min favorit är alla gånger TpN. Torsken beströs med skirat smör och färskriven pepparrot. Hur skulle det kunna bli fel?
Primörtips: Till Torsk på Norsk tog vi, förutom de rekommenderade ärtorna, även kålprimörer. Blommorna från all kål smakar nämligen gott, ungefär som broccoli. Låter man sin kål övervintra har man med andra ord kålprimörer långt innan kålfjärilarna ens funderat på att invadera.
Efterrätterna blev, på allmän begäran, Creme Caramel och Hemgjord Gräddglass med Mandelflarn. Glassen var supergod men flarnen för söta för min smak.
Och till slut en fredag när alla var lite sjuka eller utslitna och bara inte orkade göra en extrainsats: varmrökt lax och dillstuvad potatis med diverse från trädgården som sallad. Blommorna i salladen är från vintersallad (vita) och syren.
Alla recept är tagna från Bonniers Kokbok.


2 kommentarer:

 1. Det borde vara förbjudet att lägga upp sådan bilder, snålvattnet rinner ju till så att jag riskerar att dränka tangentbordet. ;-)

  SvaraRadera
 2. Nej, det hade jag ju glömt att varna för. Förlåt.
  VARNING för bilder på äckligt god mat. Risk för tangentbordsöversvämning föreligger. Force majure gäller.

  mvh!
  //Ann-Sofie :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...