tisdag 17 december 2013

Hundgarnsvantar

Sonens hundgarnsvantar är färdiga och inslagna och väntar bara på granens installation.
De blev, som syns, blå till slut. Väldigt blå blev de och med reflexgarn i flätan, allt enligt önskemål.
Först var färgen olika nyanser av beige och brunt (valnötsfärgat och naturelle hund) men efter försiktiga förfrågningar insåg jag att sonen nog inte var värst förtjust i detta färgval. På med blå syrafärg och koka lite och sen var de definitivt blåa.....
Själv hade jag nog hållit mig till de bruna tonerna. Jag får allt göra ett par till mig själv med. De är väldigt mjuka och fluffiga. Hoppas att de är varma med. Det sägs att hundgarn skall vara mera vattenavvisande än fårullsgarn. vi lär väl kunna testa riktigheten av detta påstående nu.
Förresten så stickade jag med 'magic loop' från toppen och neråt. Eftersom jag hade ganska ont m garn fick ja se till att använda var enda centimeter. Då är ML perfekt. Mudden är stickad i lammul-hund-garn (70:30) för att få ett garn som stretchar bättre. Hundull från retriever är inte lockig och har därför inte någon nämnbar stretch i sig.

2 kommentarer:

  1. Dom ser helmjuka och sköna ut. Kommer säkert värma gott. Man får förstå din som, kanske blått känns mer neutralt men jag gillar nog bäst naturfärgerna också :)

    SvaraRadera
  2. Åh va läckert! Har aldrig testat hundgarn..men dom ser onekligen supersköna ut! <3

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...