torsdag 21 november 2013

Sommarminnen 2013 del 8 - Gratisjobb och garagedart

Sista sommarminnet ut 2013 kommer från vår avslutande helg på skollovet.
En gråmulen fredagskväll när barnen gått hem från Fritids satte maken, sonen och jag igång att skrapa och måla skolans gamla, rostiga gungställning från 1960-talets början. Varför då? Jo, skolan hade för ett år sedan varit utsatt för vandaler som klippt itu gungorna så att barnen inte haft en enda gunga under ett helt år. Många små barnastämmor höjdes mot detta men det imponerade tydligen inte på ansvariga personer. Då tog Föräldrarådet och lokala Företagarföreningen gemensamma tag och införskaffade nya gungor som överlämnades till barnen på skolavslutningen. Men nya gungor i ett gammalt rostigt ställ????? Nej, inte det va. Därav iscensattes en överraskningsaktion där vi målade och ställningen och hängde upp gungorna, lagom till första dagen i skolan.
DET var populärt. Så glada barn har jag inte sett på länge. Det var värt all möda att få se och höra alla glada tillrop.
"Åh, nya gungor."
"De här fick VI på avslutningen."
...
Och sen fick det införas kössystem för alla ville gunga precis hela tiden, men det är ju ett positivt problem.
D-A-R-T
Efter insatsen med gungorna firade vi de sista lediga dagarna med att inviga garage-dart-platsen men mormor och morfar, stearinljusmys, dricka och snacks. 
Dart är ett utmärkt sätt att höja färdigheten i mattematik och ladda upp införskolstart. "501" för subtraktion och 'vanlig dart' för addition. Hur man får in de två andra räknesätten har jag inte klurat ut ännu.


1 kommentar:

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...