fredag 12 juli 2013

Ute-ungar och arbetande föräldrar

Blixten gillar också bär
 "Du ska inte tro det blir so-o-mmar ifall inte nån sätter fart." Så är det och när det väl sätts fart då är det verkligen sommar. Nu är det tre veckor sedan skolavslutningen och stackars sonen har inte fått riktigt sommarlov med hellediga dagar ännu. Han går på sommarsimskola och fritids eftersom föräldrarna hans inte får semester förrän drygt tre veckor in på hans sommarlov.
koldskål med vinbär i är gott!
 För att ge honom så mycket sommarkänsla som bara möjligt framlever vi livet utomhus så snart vi bara kan. Man hinner ändå en del efter arbetsdagens slut och mycket av det vanliga kan lika bra göras utomhus. Äta, läsa och sova i trädgården är givna ämnen, men man kan också göra skulpturer av blålera man gräver upp ur marken, äta bär man plockar (hos grannen) och givet vis mysa med sin härliga hund. Just nu är det till och med nattning ute. Vi  duschar och byter och och så läser vi godnattsaga i hammocken. Lugnare och mysigare barn finns inte än de hammocknattade.
Men NU är det snart sommarlov för oss alla tre. Bara några fjuttiga timmar kvar så skall vi sola, bada, campa, grilla, pyssla .... i en oändlighet. 

7 kommentarer:

 1. härligt att kunna vara ute
  ha det så skönt på semestern
  maggan

  SvaraRadera
 2. Det är en lycka att ha ett bra "utomhus" att erbjuda barnen! Tycker att ser ut att ha det rätt så bra! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog inte att denna unge har det sämst.

   Radera
 3. Ser härligt ut! Det behövs inte så mycket mer än en egen trädgård : )
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Härligt! En glad och skön sommarsemester önskas er allihop!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...