söndag 10 mars 2013

Spunnit

Åh ja, jag har spunnit. Det har inte gått en kväll sedan min Minstrel kom hem utan att jag har suttit här. Vadå fast? Jag ser framför mig hur sommaren blir – Minstrel och jag i trädgården, spinnande och glada. Fattas bara varmt väder, ett glas gott vin, gott sällskap och fågelkvitter. Tack, det känns som en bra plan. Det är Pia som har blivit till en massa garn. En hel del naturfärgrat, men också något experimentellt. Lite var jag ju tvungen att sätta färg på, men det tänker jag inte visa ännu.

Pia är sannolikt ett allmogefår, vilket innebär att garn från hennes ull blir av Lovika eller raggsocks-kvalitet. Ullen tovar också hyfast så det går även att göra tjockare saker.
Från vänster: garn av klövsjöull, navajospunnet Pia, och fyra olika tvåtrådiga Pia-garner.

3 kommentarer:

 1. Se här, vilken produktion, nu har du fastat minsann. Så kul, spinning är meditation. Klövsjögarnet ser otroligt tunt ut, som spetsgarn. Allmogeull, det blev jag tvungen att läsa lite mera om, ser det är gamla raser? Kunde vara kul att försöka sig på en gång.
  Lycka till vidare med spinning och hoppas jag får se dina färger också :)

  SvaraRadera
 2. Jag har svårt att gå på kurs, det passar aldrig in, men det där med att lära sig spinna verkar så oerhört kul och du spinner så fint, så fint! Vilka garner!
  Tror du man kan klippa sin golden och spinna det håret????? Och katternas????
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att sitta fast i spinnträsket!

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...