torsdag 28 mars 2013

Gul kiwi övervintrar i Skåne?

Jag trodde inte mina ögon när jag tittade på de små kiwiplantor som jag lät stå i växthuset i höstas. CC och jag sådde dem från frö förra våren, för att senare plantera dem i växthuset och nu ser det minsann ut som om de överlevt denna behandling. Det är ju helt enormt om det är så.

Det är väl inte så värst milda vintrar på New Zeeland heller, men jag trodde ändå inte att kiwi skulle klara vårt klimat. Den närmaste månaden lär väl visa hur det förhåller sig med den saken. Men visst vore det roligt att odla kiwi i Skåne om det går och särskilt gul kiwi som är mindre allergen, smakar godare (sötare) och är mjukare och saftigare än den gröna. Undrar om det är hon- och hanplantor även hos gul kiwi. I så fall får jag nog se till att så några fler.

3 kommentarer:

 1. Vore verkligen häftigt att kunna odla kiwi i skåne. Men å andra sidan så har ni väl haft ett par vintrar som nästan närmar sig Nya Zeeländsk-standard? Dom varmare delarna av landet blir sällan under tio plussgrader och nog har väl skåne haft en del plaskiga vintrar? :)

  SvaraRadera
 2. Men åh så roligt! Det är kul att plantera frön från det man ätit och se dem gro. Växthus borde väl räcka för att du ska kunna skörda kiwi till hösten?! Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. vad roligt att hitta överlevare
  GLAD PÅSK
  maggan

  SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...