måndag 9 januari 2012

Rulltrappan var bästNu har vi börjat jobba igen [och det var hårt], men under lovets sista dagar passade vi på att ta en liten tur till København, mitt fäderne lands kära huvudstad. Vi har ju myst i massor under lovet, så vi behövde alla komma ut och svänga de lurviga i promenadtakt och stimulera de små grå.
Första dagen regnade det som bara den. Storm, regn, mera regn och full storm - vi kan det nu. Därav blev det många inomhusaktiviteter: nationalmuseum, LEGO Concept Store, Paludans bokkafé och en kvällsrestaurang. Vi klagar inte alls. Det var störtmysigt med eller utan regn.


Dag två hade vi mera tur - sol från en klar himmel, vindstilla och varmt [i solen iallafall]. Ripleys Believe It or Not-museum, Disneyshoppen, Illums glashiss, ett stängt Runde Torn [sonen blev skitsur - det var hans tänkta höjdpunkt], fem antikvariat och tre restauranger hann vi med. I loooove!
Sonen är nu uppkulturad och vi andra slut [fysiskt, psykiskt och ekonomisk] men vi hade kul. Det bästa var, enligt sonen, rulltrapporna på Malmö C, Illums glashiss och hotellet. Varför stannade vi inte där då? Nåja - när han blir stor, om sådär en tjugo år, kommer han nog att uppskatta det vi gjorde med honom som liten.
han kunde inte sluta gapa...

Men det var nu dejligt at høre sit modersmål igen og spise ægte smørrebrød til frokost.

2 kommentarer:

  1. Åhhh nu väckte du Köpenhamns kärleken i mig. Vi har varit där sista helgen i Augusti de senaste 3 åren nu. Jag bara älskar den staden. Och Nyhavn är ju en härlig plats med alla trevliga restauranger.Förstår att ni hade sköna dagar. Kram/Fia.

    SvaraRadera
  2. Köpenhamn är ju trevligt för oss som inte är danskar också, faktiskt inte så länge sen jag var där, gillar verkligen din stad.

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...