måndag 16 januari 2012

En utfärdshelg

Helgen har bjudit på underbart väder. I lördags var det lite, lite frost och någon minusgrad. Och igår samma sak, men aningen mindre sol.

Lördagens tur gick till Järavallen Strövområde. Inte mitt favoritställe precis, men ungarna älskar det. Sonen hade med sig sin "fru" till skogen så det fick ju bli något som passade båda. Eftersom Järavallen är en sandskog finns det gott om tallar och de är bra att klättra i. Denna gång hade vi "turen" att det hade stormat så det låg en massa m´nedfallna grenar som man dessutom kunde bygga en fin-fin koja av. En kort tur förvandlades därmed till tre timmars byggande med fika. Övriga föräldrar [vuxna] glodde så ögonen höll på att ramla ur när vi asade fram jättegrenar till ungarnas koja och byggde med dem. Så ovuxet! Vi hade jätteroligt

Söndagsturen skulle också bara vara en kortis. Vi har ju en del skabbigheter i hemmet som vi borde ta hand om. Konstigt nog blev även denna tur lång - längre till och med. Vi åkte till Höör-trakterna och rekade inför vårens fiske. Väninnan har beslutat att sonen skall få lära sig fiska och vi är tacksamma. Vi har inte en aning om hur man gör sådant. Alltså - iväg att spana in sjöar. Det blev till en femtimmarstur med fiske, isbankning, skogspromenad och mycket annat. Skabbigheterna kvarstår.


Höjdpunkten var definitivt Dagstorpssjön. Dit kommer vi att återvända många gånger. Jag kunde precis se mig själv sitta vid sjön och lägerbålet i solnedgången Midsommar afton 2012. Får se om det kanske blir så.

 Idag fyller älsklingskompisen år - GRATTIS på dig, kära vän!

2 kommentarer:

  1. Åh, nu längtar jag ju efter den tiden när mina ungar var små. Vi höll också på så där och var med barnen. Det är ju en sådan kort tid man får ha dem till låns, så man måste ta vara på tiden och passa på. Fortsätt med det ni, det är en lyx man inte ska vara utan.

    SvaraRadera
  2. For en aktiv og herlig søndag dere har hatt! Gratulerer til din kjære:) Klem Ellen

    SvaraRadera

Tack för att du skrev en rad. Jag uppskattar det verkligen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...